Actualitzat 12/08/2015 13:41

El Sant Joan de Déu arregla una deformitat infantil amb endoscòpia per primera vegada al món

BARCELONA, 12 Ag. (EUROPA PRESS) -

   Traumatòlegs de l'Hospital Sant Joan de Déu, a Esplugues de Llobregat, han utilitzat per primera vegada en el món una endoscòpia per recol·locar l'omòplat d'un nen de 5 anys que va néixer amb aquest os a l'altura del coll, ha informat el centre hospitalari aquest dimecres en un comunicat.

   El nen va néixer amb la deformitat de Sprengel, una malaltia rara congènita, que va poder ser tractada amb la nova tècnica mínimament invasiva, que redueix el risc d'infeccions i de complicacions postquirúrgiques i facilita la recuperació del petit pacient.

   L'equip liderat pels metges Jorge Knorr i Francisco Soldado ha conduït la intervenció que va aconseguir baixar l'omòplat deu centímetres.

   La tècnica consisteix a fer dues petites incisions a l'esquena del pacient, una a sobre de l'omòplat i l'altra sota, per accedir a l'os, alliberar la musculatura que la fixa i desplaçar-ho a la ubicació correcta.

   Fins ara, aquesta intervenció es feia amb cirurgia oberta, el que implicava fer una incisió de grans dimensions des de la nuca fins a la columna toràcica.

   El nen intervingut patia l'esmentada malaltia congènita rara, que es produeix durant el desenvolupament embrionari i que fa que l'omòplat no baixi al lloc on li tocaria.

   Aquesta malformació, que només pot ser corregida de manera quirúrgica, provoca un problema estètic i un dèficit de mobilitat dels braços, ha explicat l'hospital, que ha assenyalat que la deformitat de Sprenguel és la malformació de l'esquena més freqüent i afecta un de cada 40.000 nounats.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés