Publicat 9/7/2020 18:00:20 +02:00CET

Sant Cugat (Barcelona) comença una prova pilot de transport públic a demanda

SANT CUGAT DEL VALLÈS (BARCELONA), 9 jul. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (Barcelona) i el grup Moventia començaran, a partir d'aquest divendres, una prova pilot de transport públic a demanda, connectant a temps real passatgers i conductors.

El nou transport consisteix en una aplicació anomenada 'Carles', disponible en els sistemes iOS i Android, a través de la qual els usuaris indicaran els detalls de l'itinerari i hauran de reservar el seu seient, el sistema analitzarà totes les demandes i "distribuirà i optimitzarà" el recorregut, segons ha informat el consistori aquest dijous en un comunicat.

Així mateix, l'aplicació detallarà als passatgers els seients disponibles a cada moment, una vegada iniciïn una petició per usar el transport.

El projecte s'iniciarà aquest divendres i s'allargarà fins al 31 de juliol i comptarà amb una flota de quatre vehicles de nou places que recorreran la ciutat, i una vegada s'hagi acabat aquest període, s'analitzarà l'impacte "com a alternativa al vehicle privat" i s'avaluarà la possible continuïtat del servei.

Els vehicles els conduiran xofers experts en transport de passatgers i amb un protocol de seguretat i higiene, marcats per autoritats sanitàries, i després de cada viatge es desinfectaran els seients i diàriament es farà un tractament amb ozó a l'interior.

Contador