Actualitzat 6/2/2020 18:53:58 CET

Sant Cugat ajuda a construir la primera planta de compostatge d'un municipi de Guatemala

Les oficines de la planta de tractament de residus a San Andrés (Guatemala)
AJUNTAMENT DE SANT CUGAT

SANT CUGAT DEL VALLÈS (BARCELONA), 6 febr. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (Barcelona), a través del seu personal tècnic i directiu, ha acompanyat i assessorat la construcció de la primera planta de compostatge i tractament de San Andrés del departament de Petén (Guatemala).

Amb l'ajuda de tècnics de les àrees de Cooperació i Serveis Urbans del consistori, juntament amb el suport del Fons Català de Cooperació i una subvenció de 40.000 euros, s'ha redefinit el model de reciclatge del departament gatemalenc perquè sigui una prova pilot i es pugui replicar a vuit municipis de la vora del llac Petén Itza, ha informat l'Ajuntament aquest dijous en un comunicat.

Es tracta d'una zona amb un alt valor ecològic i amb la planta es pretén impulsar la recollida d'envasos de plàstic, així com que es faci la separació de paper i material orgànic i impliclar-hi les administracions, escoles i associacions de veïns i comerciants.

La construcció que s'ha fet del punt de recollida a la localitat del país ha anat acompanyada de tasques de conscienciació entre la població per conèixer la nova metodologia de reciclatge.

El 2017 representants del municipi guatemalenc van visitar la localitat catalana i tècnics de l'administració local també ho van fer tres vegades per seguir l'evolució de la construcció de la fàbrica i el desplegament del model, que ara ha rebut el VII Premi ICAP a la Innovació, que atorga el XX Fòrum de la Funció Pública de Centreamèrica i el Carib, per aquesta gestió dels residus.

Contador