Publicat 19/5/2014 12:24:31 +02:00CET

Sant Boi usa un ramat d'ovelles per prevenir els incendis en un parc metropolità

Rebaño de ovejas
AYTO SANT BOI

SANT BOI DE LLOBREGAT (BARCELONA), 19 maig (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha començat a utilitzar un ramat d'ovelles a la zona forestal del parc de La Muntanyeta amb l'objectiu que els animals ajudin a netejar l'espai d'herbes per prevenir els incendis.

Segons informa el consistori, el ramat d'ovelles, que va començar la seva activitat l'octubre del 2013, és la primera vegada que s'utilitza en un parc metropolità i tan prop del nucli urbà del municipi.

El ramat, compost per 130 ovelles, realitza les tasques que fins ara executava una màquina desbrossadora, portant-les a terme amb més precisió i continuïtat, amb menys soroll i per menys diners, informen fonts municipals.

La zona de pastura s'ha senyalitzat i s'han col·locat cartells explicatius de l'activitat a l'entorn del parc, que no es veurà afectat en cap de les zones pavimentades per on circulen habitualment les persones.

El ramat d'ovelles va començar la seva activitat l'octubre del 2013 i fins al juny d'aquest any permetrà desbrossar 25 hectàrees de terreny, creant franges de protecció contra incendis.

L'Ajuntament calcula que amb el ramat d'ovelles estalviarà 14.000 euros al parc de La Muntanyeta i més de 30.000 euros en el conjunt de la zona forestal de Sant Boi.

La pràctica de la ramaderia intensiva s'utilitza a Sant Boi des de fa tres anys per abaratir les tasques de prevenció del foc i per millorar les zones on es pasta, netejant-les d'herbes i aportant-los matèria orgànica.