Actualitzat 09/03/2021 18:59 CET

Sanitat proposa tancar perimetralment les comunitats per Setmana Santa i el pont de Sant Josep

Terrassa d'un bar el primer dia de la reobertura a Pontevedra. Galícia (Espanya), 8 de març del 2021.
Beatriz Ciscar - Europa Press

MADRID, 9 mar� (EUROPA PRESS) -

El Ministeri de Sanitat ha proposat a les comunitats autònomes tancar perimetralment entre el 17 i el 21 de març del 2021 als territoris on sigui festiu el dia 19 de març pel pont de Sant Josep, i del 26 de març al 9 d'abril, durant Setmana Santa.

Així s'estableix en l'esborrany, al qual ha tingut accés Europa Press, que el Ministeri de Sanitat presentarà aquest dimecres a les comunitats en el ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS).

El text exclou d'aquesta limitació les Canàries i les Balears, on l'entrada al seu territori es limitarà als supòsits que estableix el Reial decret 926/2020 de 25 d'octubre.

A més, proposa la mobilitat nocturna "com a màxim" entre les 23.00 hores i les 6.00 hores, i la reunions a un màxim de quatre persones en espais públics tancats i sis en oberts, tret que es tracti de convivents. En espais privats les reunions es limitaran a convivents.

Sanitat aconsella a les comunitats no abaixar el nivell d'alerta "encara que els indicadors siguin favorables" durant les dues setmanes prèvies a Setmana Santa, i mantenir així les mesures vigents o, fins i tot, augmentar-les si l'evolució dels indicadors ho exigeix.

D'altra banda, aconsella no celebrar esdeveniments massius de qualsevol índole que impliqui aglomeracions o concentració de persones; assenyala que els esdeveniments en espais tancats hauran de seguir les normes d'aforament i altres mesures del document d''Actuacions de resposta coordinada per al control de la transmissió de la covid-19 segons el nivell d'alerta de cada comunitat autònoma', i tindran en compte el que estableixen l'article 7.3 i 4 del Reial decret 926/2020 de 25 d'octubre i els decrets de les comunitats autònomes.

De la mateixa manera, Sanitat aposta per una campanya institucional per evitar un relaxament social amb el lema 'No salvem setmanes, salvem vides', estratègies de comunicació per reduir l'impacte de la 'fatiga pandèmica' i plantejar escenaris de risc com creure que les vacunes aportaran bons resultats a l'hora de controlar l'epidèmia.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés