Publicat 11/11/2020 18:06CET

Sanitat assegura que la vacuna contra la covid-19 "no s'autoritzarà sense una anàlisi escrupolosa"

Imatge d'una infermera suministrant una vacuna.
EUROPA PRESS

MADRID, 11 nov. (EUROPA PRESS) -

La directora de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), María Jesús Lamas, ha assegurat que qualsevol vacuna contra la covid-19 "no s'autoritzarà sense una anàlisi escrupolosa". En vista dels dubtes que pot generar el procediment després de la investigació i l'aprovació de la vacuna, Lamas ha insistit en què té el "rigor" de qualsevol altre medicament.

Durant la tercera jornada de l''Observatori COVID-19 ANIS', amb el títol 'Vacunas frente a COVID-19, ¿qué, cómo, cuándo y para quién?', Lamas ha explicat que la feina de l'AEMPS "no acabarà després de l'aprovació, sinó que també s'avaluarà mentre s'apliqui a la vida real".

Així mateix, durant la seva intervenció, la directora de l'AEMPS, que depèn del Ministeri de Sanitat, també s'ha referit a la distribució i ha afirmat que se "seguiran els sistemes i infraestructures que ja existeixen en la distribució de medicaments".

"Estem en un món a la carrera, però al mateix temps molt segur", ha afegit Jordi Cano Ochando, immunòleg, científic de l'ISCIII i membre de la Societat Espanyola d'Immunologia (SEN).

Rafael Serrano del Rosal, sociòleg de la salut i director de l'Institut d'Estudis Socials Avançats-CSIC, ha cridat l'atenció sobre el fet que es podria tenir les vacunes i, en canvi, una societat que les vol utilitzar".

En aquest sentit, ha subratllat la importància de "definir les causes d'aquesta negativa, cal conèixer els elements que generen aquest rebuig".

Sonia Zúñiga, viròloga i investigadora del laboratori de coronavirus que dirigeixen Luis Enjuanes i Isabel Sola, al Centre Nacional de Biotecnologia (CNB) del CSIC, que treballa en el desenvolupament d'un dels projectes espanyols de vacuna per a la covid-19, ha defensat la necessitat de fer "molta pedagogia" i ha explicat que és "bo que hi hagi diverses vacunes". "Desconeixem l'escenari final, però serà positiu", ha afegit.

Així mateix, Zúñiga s'ha referit també al moment que viu la recerca científica: "S'obre un ventall immens per totes les investigacions que hi ha en marxa".

De la mateixa manera Jordi Cano, ha reclamat que es posin els mecanismes necessaris per estar més preparats, aprofitar el coneixement que s'ha generat, perquè com ha apuntat Rafael Serrano, "és acumulatiu, no és cap inversió envà".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés