Sanitaris, experts i familiars demanen un pla de prevenció del suïcidi

Publicat 14/2/2020 21:18:01CET
Graciela Esebbag, Thaïs Tiana, Vanessa Pera i Jaume Celma
COLEGIO DE PSICÓLOGOS DE CATALUNYA EN LLEIDA

LLEIDA, 14 febr. (EUROPA PRESS) -

Professionals sanitaris, experts i famílies afectades han coincidit aquest divendres en la necessitat d'engegar un pla de prevenció del suïcidi que permetria que tots els agents implicats tinguessin un mateix protocol d'actuació davant una possible alerta.

La delegació del Col·legi de Psicòlegs de Catalunya a Lleida ha organitzat la trobada 'Suïcidi i adolescència: una jornada reflexiva' amb la qual volen "visibilizar i desestigmatizar aquesta mort silenciada, que ja doblega el nombre de morts a l'any per accidents de trànsit", segons un comunicat.

El president de la delegació, Jaume Celma, ha afirmat que "el suïcidi juvenil és la primera causa de mort entre els joves i és molt necessari visibilizar, perquè en definitiva és una mort que està silenciada i estigmatitzada, per la qual cosa és un fenomen social de primer ordre".

El Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) ha atès al llarg del 2019 un total de 49 casos amb temptatives suïcidis d'homes i dones d'entre 12 i 18 anys, segons ha explicat la directora assistencial en Salut Mental Infantil i Juvenil de Sant Joan de Déu Terres de Lleida, Vanessa Pera.

Segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE), l'any 2018 es van registrar un total de 532 suïcidis a Catalunya, dels quals 37 corresponen a homes i dones d'entre 15 i 29 anys (24 homes i 13 dones).

Contador

el més llegit

 1. 1

  S'esfondra parcialment una casa a Sant Pere de Riudebitlles sense causar ferits

 2. 2

  Unes 200 persones demanen "trens dignes" per a les Terres de l'Ebre a l'estació de l'Aldea

 3. 3

  La justícia belga rebutja anul·lar l'euroordre de Puigdemont i Comín

 4. 4

  Buch destaca que Puigcerdà (Girona) "és un municipi segur" en la seva visita a la Cerdanya

 5. 5

  El 87% de comercials catalans col·legiats té més de 10 anys d'experiència, segons un estudi