Publicat 8/9/2020 12:12:14 +02:00CET

Sàmper substitueix Brauli Duart per Elisabeth Abad com a número dos d'Interior

El secretari d'Interior, Brauli Duart (E) parla amb el conseller d'Interior, Miquel Buch (d) en una conferència de premsa. Barcelona, Catalunya (Espanya), 17 d'octubre del 2019.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

El nou conseller es presentarà aquest dimarts a la cúpula dels Mossos d'Esquadra

BARCELONA, 8 set. (EUROPA PRESS) -

El nou conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, ha rellevat l'actual secretari general del departament, Brauli Duart, nomenat pel seu antecessor Miquel Buch, i el substituirà per la fins ara directora de l'Agència Catalana de Consum (ACC) Elisabeth Abad, han explicat a Europa Press fonts d'Interior.

Sàmper es reunirà aquest dimarts a la tarda amb el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, la cúpula del cos i el seu director general, Pere Ferrer, que continuarà en el càrrec després del traspàs de cartera entre Buch i Sàmper, que es va oficialitzar divendres, segons ha publicat 'El País' i han confirmat les fonts esmentades a Europa Press.

També es rellevarà la directora de Serveis de la Conselleria, Sílvia Quesada, que serà substituïda per Raquel Sisteré.

Brauli Duart va ser nomenat secretari general del departament el 2 de juny del 2018, i abans d'arribar a la Conselleria va presidir la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) nomenat pel Parlament el 2012.

ELISABETH ABAD

Elisabeth Abad ha estat sots-directora general de l'Escola de Policia de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), cap de gabinet de la Conselleria de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, a més de sots-directora general de Dret i Entitats Jurídiques de la Conselleria de Justícia.

Abad va néixer a Esplugues de Llobregat (Barcelona) el 1962, va ser diputada de CiU al Parlament --on va participar en les comissions d'Interior, Justícia i Relacions Exteriors-- i senadora del PDeCAT entre el 2016 i 2018.

És militant de CDC des del 1992, on va ocupar el càrrec de consellera nacional, i el 2013 va dirigir el Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (Cire), l'empresa de la Conselleria de Justícia que es dedica a la reinserció de presos.

Contador