Publicat 26/11/2020 19:03CET

Sàmper destaca que el 21% d'agents de Mossos són dones però veu "molt camí per recórrer"

Sàmper: ?El 21% del cos dels Mossos són dones però encara queda molt camí per recórrer?
DEPARTAMENT D'INTERIOR

Insta a abandonar la idea que algunes professions són específiques d'un gènere

BARCELONA, 26 nov. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, ha destacat aquest dijous que el 21% del cos dels Mossos d'Esquadra són dones, que això els situa al nivell de les policies més modernes d'Europa, "però del 21 al 50 encara hi ha molt de camí per recórrer".

En una jornada sobre la perspectiva de gènere i la igualtat d'oportunitats de dones i homes en el cos dels Mossos d'Esquara, Sàmper ha expressat que "la igualtat només es demostra amb fets".

Ha indicat que des del departament es treballa en aquest àmbit, i ha recordat la creació de la Unitat d'Igualtat i Equitat de la Policia, el novembre del 2019, i la constitució de la Comissió per a la Igualtat de Gènere de la Direcció general de la Policia d'aquest mes de març.

"Totes les actuacions han d'anar acompanyades d'un canvi d'actitud, d'un canvi social de tota la societat, hem de ser capaces d'eliminar estereotips i abandonar la idea que certes professions són específiques d'un gènere o d'un altre", i ha afegit que hi ha d'haver més dones en llocs de comandament i que tinguin les mateixes opcions que els homes dins del cos.

La directora de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), Montserrat Royes, ha posat en valor la importància d'aquestes jornades per fer una anàlisi de la situació actual i les tendències de futur de les dones dins el cos, amb l'objectiu de poder fer propostes sòlides de futur per millorar o corregir situacions de desigualtat d'oportunitats o de tracte.

PERSPECTIVA DE GÈNERE

"La incorporació de la perspectiva de gènere a la planificació de la seguretat pública és un enriquiment per a tothom", ha afegit, i l'objectiu d'aquesta jornada és destacar les accions que s'estan implementant en matèria d'igualtat en els Mossos d'Esquadra per integrar la perspectiva de gènere en els diferents àmbits organitzatius.

Durant la jornada s'han dut a terme diferents taules rodones amb la finalitat de reflexionar sobre la situació actual pel que fa a la igualtat d'oportunitats a Catalunya i, d'aquesta manera, veure quin és el camí a seguir per arribar a un futur on la igualtat d'oportunitats entre dones i homes sigui una realitat.

Ha comptat amb intervencions com la del cap de Servei de Polítiques d'Igualtat de Gènere i Assessorament Jurídic de l'Institut Català de les Dones (ICD), Esteve Llitrà; el director de l'Idescat, Xavier Cuadres; la responsable d'Investigació de l'ISPC, Lola Vallès, i la cap de la Unitat d'Igualtat i Equitat de la Comissaria General de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació dels Mossos, Rosa Gubianes, entre d'altres.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés