Publicat 13/11/2020 17:42CET

Sàmper amb la restitució de Trapero vol "iniciar una època en què la policia faci de policia"

Sàmper després de la restitució de Trapero vol "iniciar una època en què la policia faci de policia".
EUROPA PRESS- KIKE RINCÓN

Ha encoratjat a "deixar de mirar pel retrovisor i mirar endavant"

SABADELL (BARCELONA), 13 nov. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, ha expressat aquest divendres que després del retorn del major Josep Lluís Trapero, vol "iniciar una època en què la policia faci de policia".

En una roda de premsa al Complex Central dels Mossos d'Esquadra, a Sabadell (Barcelona), el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, juntament amb el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha assegurat que el cos dels Mossos d'Esquadra volen "teixir complicitats amb la ciutadania i generar un sentiment d'autoestima entre els Mossos".

Pel que fa a la sentència absolutòria, ha declarat que el cos dels Mossos d'Esquadra "ha fet la feina que havia de fer de manera modèlica" i que aquesta sentència ha absolt tot el cos, no només els quatre acusats.

El conseller ha encoratjat a "deixar de mirar pel retrovisor i mirar endavant, i tenir aquesta visió de futur al pensament". També ha agraït de manera personal la feina que ha fet fins ara el comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent.

Sàmper ha destacat que "els Mossos no només hem d'exercir les nostres tasques clàssiques de policia, sinó que hem d'anar un pas endavant i oferir a la ciutadania tot el que necessiti".

En la reunió ha expressat que una de les prioritats dels Mossos d'Esquadra és solucionar la situació que ha provocat la pandèmia, concretment les conseqüències econòmiques i socials que afecten una part important de la ciutadania, i l'amenaça terrorista, sobre la qual ha assegurat que treballen intensament.

DELICTE DE LESIONS

Miquel Sàmper ha expressat que tots els funcionaris de la Generalitat tenen el dret de defensa en qualsevol procediment judicial, i que quan reben lesions s'ha d'actuar amb rapidesa.

El conseller ha expressat que, a fi que el procediment no sigui tan lent com el penal, crearan un protocol perquè els Mossos d'Esquadra o qualsevol funcionari lesionat, un cop tingui l'informe de sanitat del metge forense i es pugui quantificar el cost de les lesions, rebi la quantitat de diners de manera automàtica de la Generalitat.

Sàmper ha conclòs que "en cap moment no es deixa de donar suport al lesionat, sinó que s'accelera el procés de cobrament de la responsabilitat civil, derivada del delicte de lesions, amb la intenció de no allargar els procediments judicials".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés