Publicat 16/8/2019 15:05:38 +02:00CET

Salvini insisteix a negar el desembarcament de l'Open Arms: "Reobertura de ports? No en el meu nom"

April 9, 2019 - Milan, Italy: Matteo Salvini, Italian Vice Prime Minister and Minister of Interior Affair, leader of the Lega Party. Milan Furniture Fair, International Home Decor and Interior Design Industries Fair. An Italian event focusing on the home
Piero Oliosi - Archivo

ROMA, 16 ago. (EUROPA PRESS) -

El ministre de l'Interior d'Itàlia, Matteo Salvini, ha insistit aquest divendres en la seva negativa a permetre el desembarcament dels migrants i refugiats que segueixen a bord de l'Open Arms. "Reobertura de ports? No en el meu nom!", ha proclamat el líder de la Lliga a Twitter.

Per Salvini, "l'única 'inhumanitat' és la dels qui (...) afavoreixen el fastigós negoci de la immigració il·legal", hores després que companys de Govern es mostressin disposats a autoritzar l'atracament de l'Open Arms per una qüestió d'humanitat.

Salvini, que ha defensat la seva tasca al capdavant del Ministeri de l'Interior, ha afirmat que no està disposat a autoritzar l'arribada de "milers" de persones ni a caure en "al·lusions falses al concepte d''humanitat'. "Itàlia, aixeca el cap", ha sentenciat.

Proactiva Open Arms ha sol·licitat un permís urgent per desembarcar els migrants i refugiats que esperen a bord, l'endemà passat d'entrar en aigües italianes gràcies a un permís judicial criticat per Salvini, que va intentar en va introduir una nova prohibició contra el vaixell.

L'autorització depèn ara de la prefectura de la província siciliana d'Agrigent, que sembla estar a l'espera de les directrius que pugui marcar el Ministeri de l'Interior.

La Fiscalia podria intervenir si entén que la situació amenaça amb complicar-se o percep que es comet un delicte en no aplicar la resolució judicial que va autoritzar l'entrada de l'Open Arms en aigües italianes, segons el diari 'La Repubblica'.

el més llegit

 1. 1

  Els treballadors autoconfinados en una residència de Lleida tornen a la seva casa

 2. 2

  Coronavirus.- Badalona (Barcelona) recomana no anar als horts municipals per evitar contagis

 3. 3

  Un centenar de voluntaris de L'Hospitalet (Barcelona) ajuden persones vulnerables

 4. 4

  ERC crea un grup de treball per a la "reconstrucció del país" després de la pandèmia

 5. 5

  Moren tres persones en un accident amb dos camions i un cotxe a Cornellà