Publicat 29/6/2019 18:12:41 +02:00CET

Salvini avisa l'ONG espanyola Open Arms que podria córrer la mateixa sort que la capitana del 'Sea Watch 3'

Carola Rackete, capitana del Sea-Watch 3
SEA-WATCH INTERNATIONAL / HANDOUT .

Un tribunal decidirà el dilluns si imputa Rackete, contra la qual ja hi ha preparada una ordre de deportació si finalment no hi ha càrrecs

ROMA, 29 juny (EUROPA PRESS) -

El ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, ha avisat aquest diumenge l'ONG espanyola Open Arms que els seus efectius de rescat podrien córrer la mateixa sort que la capitana del vaixell 'Sea Watch 3' Carola Rackete, si decideixen atracar per la força en el port de Lampedusa, com va fer la patrona, que ha estat detinguda i podria ser deportada immediatament sota la prohibició d'entrar en territori italià durant els propers cinc anys.

"Hi ha altres vaixells de dues ONG més, una alemanya i una espanyola, que naveguen cap al Mediterrani. Més val que no s'apropin a Itàlia o en cas contrari els espera el mateix tracte", ha assegurat Salvini en comentaris realitzats durant un directe a Facebook i recollits pel diari 'La Repubblica'.

L'altre vaixell al que es referia Salvini és l''Alan Kurdi', el buc de salvament marítim de l'ONG alemanya Sea Eye, que el passat mes d'abril va aconseguir desembarcar més de 60 immigrants a Malta després d'una setmana aïllat en el mar sense port segur al que arribar.

DEPORTACIÓ

D'altra banda, el ministre Salvini ha assegurat que ja està llesta l'ordre de deportació contra la capitana Rackete, que s'activarà si finalment es decideix eximir, dilluns que ve, a la patrona del 'Sea Watch 3' de qualsevol negligència després d'entrar per la força aquesta matinada al port de Lampedusa.

"Espero que la Fiscalia d'Agrigent confirmi el seu arrest perquè ha comès un acte de guerra contra el nostre país", ha declarat Salvini de totes maneres, després d'acusar de nou la capitana d'envestir contra un patruller en entrar al port.

"Però si no es dona el cas, ja hem preparat una ordre de deportació" i una mesura addicional per prohibir a Rackete l'entrada a Itàlia durant cinc anys, seguint una llei per als ciutadans de la UE considerats perillosos per a l'Ordre i seguretat nacional.

Segons 'La Repubblica', la capitana va demanar immediatament disculpes per l'incident després de passar a disposició policial en arribar a port.

Ara està sota arrest domiciliari en una adreça que ella mateixa va indicar a Lampedusa i romandrà allà almenys fins al dilluns, quan s'espera que comparegui davant el jutge d'investigacions preliminars d'Agrigent per respondre de les acusacions de "acte de guerra" en enfrontar-se a bucs de l'Estat italià i per les quals podria ser condemnada a fins els 10 anys de presó.