BARCELONA, 6 juny (EUROPA PRESS) -
La Conselleria de Salut de la Generalitat ha impulsat el llibre 'Menjar bé per viure millor' que recull un total de 44 receptes de menús saludables dirigides a persones amb diabetis i obesitat, ha informat aquest dilluns el departament en un comunicat.
La guia, que conté 11 esmorzars i 33 dinars i sopars, presenta plats senzills, variats i equilibrats, fàcilment adaptables a la planificació dels menús familiars i laborals.
El projecte es basa en el que en dietètica es coneix com 'mètode del plat', consistent a proposar un plat equilibrat que inclogui verdures, aliments proteics i aliments farinacis en "quantitats moderades".
La meitat del plat són verdures --amanida o verdura cuita--; un quart del plat són proteïnes --peix, carn o ous-- i l'altre quart del plat està format per aliments farinacis --cereals, tubercles o llegums-- i, finalment, s'inclou una peça petita de fruita.
La guia de receptes sorgeix de la necessitat de poder donar respostes a les demandes sobre l'alimentació dels pacients que han participat en el programa 'Pacient Expert Catalunya', en relació amb les diabetis mellitus de tipus 2 i l'obesitat.