Publicat 17/10/2014 17:12

Salut prepara una instrucció per regular l'activitat privada dels centres públics

El conseller de Salud de la Generalitat, Boi Ruiz
EUROPA PRESS

Obre la porta perquè l'ICS atengui pacients "que demanin ser atesos com a privats"

BARCELONA, 17 oct. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Salut de la Generalitat prepara una instrucció per regular i promoure l'autorització de l'activitat privada dels centres que formen part del Sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (Siscat) i establir un marc de treball, segons un document del Servei Català de la Salut (CatSalut) a què ha pogut accedir Europa Press.

El projecte d'instrucció 'Activitat privada en els centres sanitaris del Siscat' considera que és "èticament acceptable" l'activitat privada en els centres públics, sempre que es garanteixi el principi d'equitat, entès com a igualtat d'accés, ha publicat 'Diario Médico'.

Presentat en el Consell de Direcció del CatSalut el 29 de setembre i després de la Comissió de Proveïdors del 7 d'octubre, el document dedica un capítol a l'Institut Català de la Salut (ICS), que obre la porta a l'atenció de pacients "que hagin de ser atesos com a pacients privats o que demanin ser atesos com a pacients privats".

El document explicita els criteris generals per a l'autorització de la realització d'activitat privada segons el tipus d'entitat i règim d'utilització de béns.

El projecte planteja una "llista d'espera única" en el cas dels pacients de l'ICS i d'empreses públiques i consorcis per garantir el principi d'equitat en les condicions.

"Les condicions de la prestació han de ser idèntiques, d'acord amb la necessitat d'atenció amb independència de la condició amb què s'accedeix als serveis, i sense perjudici del règim de cobertura i assegurança".

De tota manera, parla d'establir una separació de la porta d'entrada "per evitar derivacions no legítimes", i estableix un punt per prohibir la competència deslleial.

JUSTIFICACIÓ: LA SOSTENIBILITAT

El projecte parla de posar a l'abast dels centres una "clara regulació d'abast i les condicions que, si cal, autoritzi el CatSalut o la Conselleria de Salut", amb la finalitat de contribuir a la sostenibilitat del sistema, assenyala el document.

De fet, justifica el projecte en la "necessària millora de les condicions i actuacions amb relació a la seva responsabilitat econòmico-financera i la millora de la rendibilització de la utilització dels recursos".

La normativa vol proveir un codi ètic, una regulació de preus de les prestacions complementàries, una definició d'aquestes i mecanismes de control i transparència.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés