Publicat 4/9/2020 17:06:59 +02:00CET

Salut farà un cribratge massiu a Sant Joan de les Abadesses per detectar contagis

GIRONA, 4 set. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Salut de la Generalitat i l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses (Girona) han organitzat un cribratge massiu els dies 7 i 8 de setembre per detectar contagis de covid-19, després que s'hagin detectat diversos brots a la localitat.

Segons un comunicat aquest divendres, la campanya es farà al Pavelló Poliesportiu Municipal, situat al carrer de Bernat Saulet 1, de 10 a 14 hores i de 15 a 19 hores, a càrrec de professionals d'atenció primària.

L'objectiu d'aquesta campanya és contribuir a trobar persones asimptomàtiques que són portadores del virus sense saber-ho i tallar les cadenes de transmissió de la malaltia.

El cribratge de Sant Joan de les Abadesses s'oferirà voluntàriament a tota la ciutadania, però especialment a les persones de 16 a 60 anys sense símptomes, perquè "és la franja d'edat on es detecten la majoria dels positius actuals".

Salut i el consistori de Sant Joan de les Abadesses han apostat pel cribratge massiu en aquest municipi perquè aquests darrers dies s'han detectat cinc brots --sense cap relació entre ells--, amb un total de 34 persones positives.

Contador