Publicat 08/04/2015 16:18

Salut defensa que l'adjudicació del transport sanitari es basa en empreses "qualificades"

Ambulancia, SEM
EUROPA PRESS

BARCELONA, 8 abr. (EUROPA PRESS) -

El Servei Català de la Salut (CatSalut) ha defensat aquest dimecres que l'adjudicació del transport sanitari s'ha basat en l'aposta per empreses "qualificades", com ara Transport Sanitari de Catalunya (TSC), que ha obtingut la majoria de lots.

En un comunicat, Salut ha destacat que el concurs del servei de transport sanitari ha mantingut el pressupost de licitació de 214 milions d'euros, i "aposta per la unificació de la gestió del transport sanitari urgent i no urgent".

També ha permès mantenir "els llocs de treball i el nombre de vehicles respecte del 2014", i prioritzar l'assistència qualificada per sobre del trasllat de pacients, amb la contractació de nous vehicles d'intervenció ràpida (VIR).

El nou concurs, que augmenta el nombre d'hores en un 5,29%, tindrà un període vigent de sis anys prorrogable fins a un màxim de deu: "Permet plantejar el desplegament d'un model millorat de transport sanitari que aposta per la unificació de la gestió integral, però que manté de manera separada les modalitats d'urgent i no urgent".

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) centralitzarà la gestió, fins ara coordinada entre el CatSalut --transport no urgent-- i el mateix ens --transport urgent--, amb l'objectiu de "millorar la coordinació de les dues modalitats, l'ús dels recursos i la gestió".

El model, que replanteja els recursos disponibles en funció de les necessitats i els fluxos sanitaris de cada territori, inclou com a novetat la priorització de l'assistència dels pacients 'in situ' per sobre del trasllat amb la incorporació de nous VIR.

Els VIR, que no efectuen trasllats, són turismes més àgils que les ambulàncies convencionals i estan equipats amb un metge i un tècnic en emergències sanitàries (TES), amb la finalitat d'oferir una primera valoració de l'atenció i els recursos necessaris a desplegar.

"El model incorpora vehicles més àgils i ràpids, situats estratègicament a tot el territori, per donar suport a la resta d'unitats", i disminuir el temps de resposta del primer recurs --valoració dels pacients--, ha destacat el CatSalut.

A més, incorporen tecnologia puntera que permet la transmissió de dades entre les unitats i la Central de Coordinació i la comunicació amb la història clínica compartida a Catalunya (HC3).

En relació amb la gestió dels recursos humans, de la mateixa manera que en anteriors concursos de transport sanitari convocats pel CatSalut, les bases del concurs inclouen la subrogació del personal, tal com estableix el conveni laboral del transport sanitari, i el nombre de vehicles.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés