Actualitzat 20/06/2013 20:18

Salut assegura que Padrosa desconeixia que mantenia el càrrec d'apoderat a l'empresa privada

Josep Maria Padrosa
EUROPA PRESS

Boi Ruiz i Padrosa remeten informació a l'OAC i demanen comparèixer al Parlament


BARCELONA, 20 juny (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha assegurat aquest dijous que el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Josep Maria Padrosa, desconeixia que mantenia el càrrec d'apoderat a l'empresa privada quan va accedir al seu càrrec públic i ha defensat que era Corporació Fisiogestió qui hauria d'haver-lo donat de baixa.

En un comunicat, el departament que dirigeix Boi Ruiz ha recordat que Padrosa va prendre possessió del seu càrrec al CatSalut el gener del 2011, després de cessar de totes les seves funcions i responsabilitats en l'empresa privada el dia anterior, i des d'aleshores "no ha tingut cap relació laboral ni contractual" amb aquesta.

Salut entén que no li corresponia a Padrosa donar-se de baixa, i defensa que aquest "no ha participat en cap dels processos d'adjudicació" relatius a la contractació de la gestió de serveis de prestació de rehabilitació física i de logopèdia en la modalitat ambulatòria i domiciliar, l'àmbit d'actuació de l'empresa privada en què treballava com a director general abans de donar el pas al sector públic.

La Conselleria assegura a més que Padrosa tampoc ha participat en les deliberacions del CatSalut ni en els òrgans de contractació, amb l'objectiu de "garantir una major transparència i objectivitat" en els processos.

El CatSalut, amb un pressupost de 8.506 milions d'euros el 2012, és l'organisme encarregat de contractar l'activitat sanitària de tots els centres catalans --gestiona la pràctica totalitat del pressupost de la Conselleria--, i l'any passat va destinar uns 14 milions a les empreses en les quals Padrosa mantenia el seu càrrec d'apoderat.

Salut ha fet aquests aclariments després que l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) hagi anunciat que investigarà d'ofici Padrosa, ja que el doble càrrec podria contravenir la llei d'incompatibilitat d'alts càrrecs de la Generalitat i la llei d'ordenació sanitària, que fixa que ocupar un càrrec en la direcció del CatSalut "és incompatible amb qualsevol vinculació amb empreses o entitats relacionades amb qualsevol mena de prestació de serveis".

La Conselleria ha preat que les empreses de la Corporació Fisiogestió gestionaven el 2006 el 33% de la rehabilitació adjudicada amb diners públics a Catalunya, quan Padrosa era director general, i que tot i això el 2012 aquest percentatge va caure al 31%.

Alhora, i també després que tots els grups parlamentaris, inclosa ERC, hagin demanat explicacions, la Conselleria ha assegurat que ha enviat "d'ofici" tota la informació que l'OAC pugui necessitar per a l'aclariment d'aquest cas, i alhora Ruiz i Padrosa han demanat una compareixença a la Comissió de Salut del Parlament.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés