Publicat 20/08/2015 11:35

Salut anima a menjar més fruita a l'estiu i productes estacionals

BARCELONA, 20 ago. (EUROPA PRESS) -

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat) ha animat aquest dijous a aprofitar les dates d'estiu per menjar més fruita i productes estacionals, malgrat ser una època que es presta a àpats més informals.

En un comunicat, l'Aspcat aconsella sobretot prioritzar el consum d'aliments frescos, de producció local i de temporada, així com aprofitar la gran varietat de fruita d'aquesta època de l'any, i incrementar el consum de llegums.

A l'hora de condimentar i cuinar, ressalta la importància de fer-ho amb oli d'oliva i de reduir la sal, substituint-la per aromes i herbes aromàtiques que també incrementen els sabors i les aromes dels plats.

Ha recordat que la majoria de begudes refrescants acostumen a tenir una gran quantitat de sucres --entre el 10 i el 12%-- i cal estar alerta per no consumir massa sucre i calories extres.

Ha recomanat l'estiu, una època en la qual es disposa de més temps com un moment per menjar més a poc a poc i implicar els més joves en l'elecció dels menús familiars, anar a comprar i elaborar els àpats.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés