Publicat 22/07/2015 19:14

Salut accepta sis al·legacions contra el Consorci de Lleida i en rebutja 37

BARCELONA, 22 jul. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha acceptat introduir sis al·legacions contra el Consorci Sistema Integral de Salut (SIS) Lleida i Pirineu i n'ha rebutjat 37, totes presentades durant el procés d'exposició pública.

Així es desprèn d'un informe elaborat pel Govern pel que fa al conjunt de les al·legacions presentades a aquest projecte, que els partits van rebre dilluns i a què ha pogut accedir Europa Press.

Entre les al·legacions que Salut ha acceptat incorporar en els estatuts del nou consorci, sobretot de caràcter tècnic i que no aprofundeixen en l'essència, destaca la certificació que "no es preveu la incorporació d'entitats privades sense o amb ànim de lucre".

També ha acceptat canviar el nom inicial de SIS Lleida per SIS Lleida i Pirineu, així com suprimir la referència explícita en els estatuts inicials als criteris de rendibilitat, economia i productivitat i amb aplicació de les tècniques de gestió empresarial.

A més, els nous estatuts faran referència a un reforç del control públic --amb la inclusió de la frase "l'actuació del consorci queda sotmesa a les normes que regulen el sector públic"-- i incorporaran les entitats locals en l'òrgan de govern, com a resposta a les al·legacions presentades.

Concretament, s'incrementen en cinc els representants del Servei Català de la Salut (CatSalut) i en cinc més els de l'Institut Català de la Salut (ICS), dels quals quatre han de ser nomenats a proposta dels ajuntaments de Lleida i Tremp, de la Diputació de Lleida i del Consell Clínic Consultiu.

L'última de les al·legacions acceptades és el "reenfocament" de la participació dels usuaris, mitjançant la inclusió explícita de dos òrgans de participació: el Consell Clínic Consultiu --que representa el coneixement clínic dels professionals-- i el Consell d'Usuaris --que representa la societat civil--.

Entre les al·legacions que ha rebutjat Salut, hi ha la petició que els membres del consell de govern no cobrin, així com la de fer constar que les externalitzacions tindran caràcter "excepcional i requeriran justificació prèvia".

També ha declinat eliminar la possibilitat que l'activitat encarregada pel CatSalut es pugui fer indirectament mitjançant convenis de col·laboració, i ha rebutjat restringir l'activitat privada, entre d'altres peticions.

Entre les 37 entitats que han presentat algun tipus d'al·legació amb motius destaquen CCOO, UGT, Metges de Catalunya (MC), CGT, la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), el Consell de Col·legis d'Infermers de Catalunya, Marea Blanca de Ponent i Pirineus, ERC, C's, CUP i ICV-EUiA.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés