Publicat 17/8/2019 10:09:30 +02:00CET

Sallent (Mossos) sobre el CNI: "La col·laboració amb nosaltres va ser absoluta"

Eduard Sallent, comissari cap dels Mossos d?Esquadra, en una imatge d'arxiu.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Afirma que "hi ha marge" per estudiar una rebaixa a nivell tres de l'alerta antiterrorista

BARCELONA, 17 ago. (EUROPA PRESS) -

El comissari cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, ha assegurat que el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) va col·laborar amb els efectius de la policia catalana després dels atemptats del 17A: "La col·laboració amb nosaltres va ser absoluta".

En una entrevista de 'La Vanguardia' aquest dissabte recollida per Europa Press, ha recordat que en aquell moment ell era el comandament de Mossos que exercia d'enllaç amb el CNI i mai va tenir la "sensació" que li amaguessin informació.

"La relació va ser d'absoluta franquesa i confiança, amb un intercanvi continu de tota la informació que li arribava a cadascú", ha insistit en referència al CNI, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

A més, ha declarat que els Mossos saben perfectament com es va produir l'atemptat perquè porten la investigació "i res del que s'ha especulat aquests dies queda acreditat" en les perquisicions.

Preguntat per si el CNI tenia informació prèvia del comando terrorista, ha afirmat que la policia catalana no té "cap indici sobre aquest tema".

INTENCIONS DE LA CÈL·LULA

"Res ens indica que algú tingués un coneixement previ de les intencions de la cèl·lula abans de produir-se l'atemptat", afirma Sallent.

Sallent també ha considerat que "ara hi ha marge per plantejar un nivell tres" d'alerta terrorista, encara que ha cenyit aquestes decisions a un consens en el marc de la reunió setmanal del gabinet de valoració de l'amenaça.

"L'escenari actual no és el de 2017, portem un any i mig sense sofrir atemptats a Europa ni en el nostre entorn immediat", al·lega.

I afegeix que, no obstant això, "els elements objectius de risc segueixen sent elevats", i l'activitat policial antiterrorista continua amb operacions importants.