Actualitzat 10/03/2015 13:39

La Sala Muntaner desgrana el cas real d'un convuls assassinat amb l'obra 'Yo maté a mi hija'

Las actrices Teresa Villacrosa y Neus Pàmies en la obra 'Yo maté a mi hija'
Foto: MANEL MARQUÉS DEL ÁGUILA

BARCELONA, 10 Mar. (EUROPA PRESS) -

   La Sala Muntaner de Barcelona acollirà 'Yo maté a mi hija', una obra que rescata el cas real d'un assassinat el 1933 i que reflexiona sobre els límits de l'educació i la maternitat i el difícil paper de les dones a una Espanya que s'obria a la modernitat, ha explicat el seu director, Pep Molina, aquest dimarts en roda de premsa.

   L'obra es podrà veure a la sala entre l'11 de març i el 12 d'abril, amb l'actriu Teresa Vallicrosa com a protagonista d'un cas que va convulsionar l'opinió pública espanyola quan una dona, Aurora Rodríguez, va matar amb quatre trets al cap la seva filla, Hildegart, mentre dormia.

   La dramatúrgia, a càrrec de l'escriptora Carmen Domingo --que va dedicar també a aquest cas el seu llibre 'Mi querida hija Hildegart'--, parteix de les entrevistes d'un periodista que va visitar Aurora durant els mesos previs al seu judici, i va acabar fascinat, segons han relatat.

   L'actriu Neus Pàmies encarna Hildegart que ofereix un contrapunt a les reflexions de la mare.

   La jove va ser considerada, amb només 17 anys, una de les dones més destacades de la nounada II República, encarnant una "perfecció" que la seva mare Aurora --la qual la seva progenitora no havia tractat bé, de nena-- no va poder suportar.

EL MÉS FÀCIL ÉS DIR-LI BOJA

   "Hem lluitat contra la imatge de 'la boja'", ha explicat el director, que s'ha servit dels diaris per narrar la història d'una dona amb molt caràcter i imponent però, alhora, culta i encantadora, que va arribar a enlluernar el periodista, ha destacat.

   "Seria molt tranquil·litzador classificar-la com a boja: el més aterridor i incomprensible és que el cervell d'una persona normal arribi a fer això, i això és una cosa que encara no hem resolt", ha explicat el director teatral Mario Gas, que ha dissenyat la il·luminació de l'obra.

   Vallicrosa ha valorat el seu paper com "una gran responsabilitat, perquè és un ésser humà que va existir", un personatge real amb el qual han explicat que sovint el públic s'acaba identificant, tot i el seu aspecte d'assassina.

   Durant el cas, Aurora va lluitar perquè no la qualifiquessin de boja, fins i tot contra el seu advocat defensor, assegurant que ella entenia el que havia fet, tot i que els altres no; va anar a la presó però, amb el temps, va embogir i va ser tancada a un psiquiàtric.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés