La sala de coordinació activa els Mossos, la Policia i la Guàrdia Civil davant la crida a ocupar l'Aeroport del Prat

Publicat 14/10/2019 14:41:25CET
AMP.- Unes 25.000 persones es concentren en plaça Catalunya contra la sentència del TS
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

MADRID/BARCELONA, 14 oct. (EUROPA PRESS) -

La sala de coordinació CECOR ha activat aquest dilluns els efectius dels Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que es trobaven des de les darreres hores a l'Aeroport del Prat per avaluar i, si cal, impedir que Tsunami Democràtic aconsegueixi accedir a aquestes instal·lacions de titularitat estatal, segons han confirmat a Europa Press fonts de la Seguretat de l'Estat.

Tsunami Democràtic ha expedit centenars de bitllets d'avió per poder accedir al Prat de Barcelona, on ha cridat els seus seguidors a paralitzar l'activitat de la infraestructura aèria, segons han informat a través de Telegram. Els Mossos han suspès poc després el servei ferroviari cap a l'Aeroport, on s'han produït embusos.

Aquesta plataforma té més de 150.000 seguidors en aquesta xarxa social, des d'on ha demanat que s'acudeixi a aquesta infraestructura amb qualsevol mitjà de transport: cotxe, Aerobus, tren, Metro, moto i taxi. La crida s'ha fet poc després de conèixer-se la sentència en què el Tribunal Suprem condemna els líders del procés per delictes de sedició i malversació.

L'Aeroport de Barcelona és una de les infraestructures que ha estat reforçada policialment i s'estan fent controls en els seus accessos, segons confirmen a Europa Press fonts que estan al corrent del dispositiu de seguretat, format per comandaments dels tres cossos policials en una sala instal·lada en dependències de la Generalitat.

POSSIBLES MANIOBRES DE DISTRACCIÓ

Aquestes fonts contemplen diferents escenaris, com ara possibles maniobres de distracció a través de les quals Tsunami Democràtic, juntament amb altres plataformes com els CDR, faci veure que el seu objectiu és paralitzar el Prat quan, en realitat, busquen col·lapsar altres infraestructures com carreteres o protestar en edificis públics.

Des del Ministeri de l'Interior s'ha disposat un reforç d'agents antiavalots de la Policia i la Guàrdia Civil que, segons fonts policials, supera el miler d'efectius.

Fonts del Ministeri de l'Interior confiaven aquest dilluns que es mantingui la coordinació entre els Mossos, la Policia i la Guàrdia Civil per "garantir la seguretat i el dret a la mobilitat dels ciutadans", i es derivaven a l'avaluació continua que fan els comandaments per decidir qüestions operatives en resposta a possibles amenaces com l'ocupació de l'Aeroport del Prat.