Actualitzat 30/12/2014 11:56:11 +00:00 CET

La Sala Beckett començarà el setembre les obres a la seva seu del Poblenou, que estrenarà el 2016

Sede de la Sala Beckett en el barrio del Poblenou
SALA BECKETT

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

La Sala Beckett de Barcelona començarà el setembre les obres de rehabilitació de la seva seu al Poblenou, que espera conquistar definitivament el gener del 2016, després de la injecció de dos milions d'euros de l'Ajuntament de Barcelona per completar el trasllat de l'espai teatral, segons ha anunciat aquest dilluns el director de la sala, Toni Casares.

Després de presentar la iniciativa 'Croquis_BCN', Casares ha explicat que les obres pretenen mantenir l'esperit de l'antiga cooperativa Pau i Justícia, una de les més actives del barri del Poblenou i que més temps va sobreviure a la crisi del sector.

La sala va desembarcar el juny de l'any passat a aquesta nau, cedida pel consistori, per portar oficines i l'Obrador, la pota formativa i experimental d'un espai artístic de referència en el panorama nacional i internacional.

Actualment, la Beckett manté la programació teatral a la seva seu a Gràcia, i espera traslladar tota la seva activitat a l'edifici rehabilitat el gener del 2016, segons ha assenyalat Casares, que ha dit que, una vegada comencin les obres, la sala cercarà espais per acollir els cursos, laboratoris, tallers i lectures dramatitzades en espera de la seva finalització.

El suport de l'Ajuntament va aconseguir posar fi a la incertesa que ha perseguit la Beckett els últims anys, especialment quan va pesar sobre el seu futur una amenaça judicial de desnonament davant de la reclamació de la immobiliària Núñez y Navarro, propietària de l'edifici del barri de Gràcia, que considerava que el contracte de lloguer signat el seu moment no tenia caràcter indefinit.