Publicat 04/04/2016 18:18CET

Sabadell comença la redacció d'un pla per millorar la qualitat de l'aire

SABADELL (BARCELONA), 4 abr. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Sabadell ha començat els treballs per a la redacció del Pla Local de Millora de la Qualitat de l'Aire, que ha rebut el suport tècnic de la Diputació de Barcelona.

L'estudi preveu un diagnòstic actual, l'aportació de dades i fer una recollida de propostes, entre les quals s'espera tenir la participació ciutadana i està previst que estigui acabat a l'hivern, segons ha informat el consistori en un comunicat.

La principal font de contaminació atmosfèrica de la població correspon al trànsit motoritzat i en aquest sentit, s'han planificat accions orientades a tres grans eixos per al període 2016-2020: fomentar la mobilitat sostenible reduint les emissions en el transport, rebaixar les emissions en la indústria i potenciar el compromís de la ciutadania mitjançant campanyes de sensibilització.

El regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, ha apuntat que el model avança cap a "una mobilitat amb menys emissions i adquirint vehicles híbrids i menys contaminants" i ha posat l'exemple de les noves adquisicions per a la flota d'autobusos de la població.

Sabadell està inclosa a la zona d'especial protecció de l'ambient atmosfèric per partícules PM10 (aquests nivells han millorat substancialment des del 2009) i diòxids de nitrogen NOx (mantenen un nivell constant superant la mitjana anual des de fa vuit anys), juntament amb 39 municipis més de la regió metropolitana de Barcelona i està sotmesa al Pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire, aprovat per la Generalitat el 2014.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés