Actualitzat 20/8/2019 8:42:35 +00:00 CET

Rull sortirà aquest dimarts de la presó per acompanyar el seu fill en una operació

- SEÑAL DE TV DEL TRIBUNAL SUPREMO - Archivo

MADRID, 20 Ag. (EUROPA PRESS) -

L'exconseller de la Presidència i diputat suspès de JxCat al Congrés Josep Rull abandonarà aquest dimarts durant unes hores la presó de Lledoners (Barcelona) --on compleix presó preventiva per la causa del procés independentista-- per acompanyar el seu fill durant una operació quirúrgica. El tribunal que va jutjar el cas li va concedir el permís extraordinari fa un mes.

Els magistrats van detallar que el permís haurà de cenyir-se exclusivament a la visita al menor a l'hospital el proper 20 d'agost, amb sortida i reingrés en els termes i horaris sol·licitats pel centre penitenciari. Així, Rull sortirà a les 06.30 hores i tornarà una vegada finalitzi l'operació quirúrgica a l'hospital infantil en el qual el seu fill és tractat.

A més, el tribunal apuntava que pel centre penitenciari de Lledoners "s'adoptaran les mesures de seguretat necessàries per al desplaçament a l'hospital, permanència amb custòdia en el mateix i reintegrament al centre penitenciari".

Va avisar també a la força policial encarregada, que són els Mossos d'Esquadra, perquè evitin que la sortida "tingui un altre objecte diferent a l'autoritzat".

La decisió es va adoptar vist l'informe favorable de la Junta de Tractament de la presó de Lledoners i també el de la Fiscalia, favorable a la sortida encara que condicionant-la a l'adopció de mesures de seguretat adequades.

Rull ja ha abandonat la presó amb l'aval del Suprem en dues ocasions anteriorment per assistir a proves diagnòstiques que es van practicar al menor. Aquestes sortides van ser autoritzades sobre la base del reglament penitenciari que preveu la sortida de la presó per motius humanitaris, entre ells una malaltia d'un familiar directe, per un temps a establir i sota mesures de seguretat.

L'exconseller i la resta de presos del procés estan a l'espera de la sentència del judici, que va quedar vist per a sentència el juny passat.