Publicat 31/5/2019 17:07:30 +02:00CET

Rosalía: "No pretenc que tots entenguin qui sóc"

Cultura.- Rosalía malbarata glamur amb unes ungles impossibles en el seu nou videoclip: Aute Cuture
SONY MUSIC

BARCELONA, 31 maig (EUROPA PRESS) -

La cantant catalana Rosalía ha assegurat aquest divendres sobre la seva identitat: "No pretenc que tots entenguin ara qui soc. Com a músic vull permetre'm amb llibertat fer allò que necessiti fer, i suposo que amb el temps tot s'entendrà més".

En roda de premsa aquest divendres en el marc del Festival Primavera Sound de Barcelona --en el qual actuarà dissabte amb l'inici de la seva gira europea--, ha defensat que està "molt compromesa" amb la seva manera d'entendre l'ofici, com a dona i com a músic.

"Sempre faig aquest ofici d'acord a com jo l'entenc i als meus principis", ha afegit Rosalía, i ha afegit que molts artistes li han aportat molta inspiració al llarg de la història.

Preguntada sobre el paper del màrqueting en la seva carrera, ha dubtat si ser creatiu amb la teva feina i amb la manera com la presentes és màrqueting, i ha advertit: "Qualsevol, si s'informa i veu tota la feina que hi ha des de fa 13 anys per arribar fins aquí, pot canviar".

La cantant de Sant Esteve Sesrovires (Barcelona), vestida amb una granota lila i ungles a joc, ha avisat: "Crec que el meu so sempre ha estat canviant, i espero que sempre sigui així i vagi canviant".

Després d'actuar en el festival el 2017, ha avançat que el concert d'aquest dissabte no hi tindrà res a veure, i que tant l'espectacle com la posada en escena seran diferents, també l'energia: "M'agrada que sigui així i que cada any, si hi puc ser, sempre sigui diferent".

BALANÇ: UN ANY SENSE CAPS DE SETMANA

Fent balanç d'aquest any, ha afirmat que han passat tantes coses que gairebé no s'ho creu, i que no ha tingut ni un cap de setmana lliure: "Ha estat un any de treballar molt, molt dur, de viatjar. Sento que torno a casa".

A propòsit de la seva nova cançó 'Aute cuture' --presentat aquest dijous i coescrit amb El Guincho--, ha precisat que compta amb un 'beat' que va escriure el 2017, i que no té pressa per anar publicant la seva música.

Ha detallat que aquesta nova cançó té a veure amb la celebració, el ball i el moviment, i que té sentit de l'humor: "Hi ha tot un món de fantasia en aquest vídeo, i tenia ganes de permetre'm fer una cançó com aquesta, venint de dos àlbums que tenen un context".