Rosa Ribas inicia una sèrie d'una família de detectius amb 'Un afer massa familiar'

Publicat 22/9/2019 11:35:25CET
L'escriptora Rosa Ribas
EUROPA PRESS

   L'autora reflexiona sobre el paper dels secrets i la 'microcorrupció'

   BARCELONA, 22 set. (EUROPA PRESS) -

   L'escriptora Rosa Ribas explora la complexitat de les relacions familiars a la seva novel·la 'Un afer massa familiar' (Tusquets/Capital Books), la primera entrega d'una sèrie que beu del gènere negre protagonitzada per una família de detectius del barri de Sant Andreu, a Barcelona.

   La nova obra --la seva tretzena novel·la-- és un relat que fusiona dos dels temes favorits de l'autora: les "històries de famílies complicades" i els detectius, ha explicat Ribas en una entrevista d'Europa Press.

   L'autora ha assegurat que volia escriure una "novel·la familiar" i que s'ha servit del gènere negre per crear la paradoxa entre membres d'una família que es dediquen a investigar, alhora que s'oculten secrets entre ells.

   "És gènere negre, sobretot perquè toca el tema familiar, un dels més negres que hi ha", ha valorat Ribas.

LA NECESSITAT DE SABER

   Després de la publicació de l'obra, que Ribas ha gestat durant dos anys, l'escriptora ha conclòs que "de vegades és millor no saber" i que l'excés de coneixement pot destruir, encara que reconeix que la necessitat de conèixer és innata en l'ésser humà.

   La construcció de la memòria és un altre dels punts que l'escriptora aborda en la seva nova obra, i considera que és un relat "fet a mida" perquè l'individu tendeix a adaptar els seus records a la imatge que té de si mateix.

   Aquestes modificacions fan de l'ésser humà un narrador i un mentider "per naturalesa", ha valorat l'autora.

TOLERÀNCIA DE LA MICROCORRUPCIÓ

   La crítica social també és present en la nova novel·la de Ribas, que ha abordat des d'un 'minicacic' en el sector de la construcció, i ha considerat que s'han creat estructures a nivell de barri: "És cosa que estava allà, no he anat a buscar-ho", ha assegurat l'escriptora.

   Ribas ha assenyalat que, al seu parer, la normalització i l'arrelament de la 'microcorrupció' en entorns quotidians ha incidit que es produeixi "un nivell de tolerància més alt a la gran corrupció".

   Si bé Ribas ha reflexionat que la corrupció és "un problema humà", considera que en altres països, com Alemanya --on viu des de fa més de dues dècades--, no se l'aplaudeix i està més castigada.

   L'explotació laboral dels immigrants és també objecte de crítica de l'autora, qui assenyala que està arrelada a la societat.

el més llegit

 1. 1

  El riu Congost supera el nivell d'alerta i continua amb "tendència creixent"

 2. 2

  El Congost supera els 300 metres cúbics per segon al seu pas per Granollers

 3. 3

  Es desborda el riu Ter al seu pas per Bescanó (Girona)

 4. 4

  PortAventura World arrencarà la temporada del seu 25è aniversari el 27 de març

 5. 5

  Suspesa la circulació de trens a diversos trams de Catalunya arran del temporal

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista