Publicat 25/4/2019 18:07:45 +02:00CET

Ron Lalá tracta de trobar l'assassí del teatre entre el públic del Poliorama amb 'Crimen y Telón'

L'espectacle és una declaració d'amor a la dramatúrgia en format de recorregut histric

BARCELONA, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

La companyia de teatre Ron Lalá far una declaració d'amor al teatre amb l'estrena del seu últim espectacle, 'Crimen y telón', al Teatre Poliorama (Barcelona) la nit d'aquest dijous i fins al 12 de maig, una obra que vol resoldre l'assassinat del teatre i que el públic ser un sospitós més.

Així ho ha explicat en roda de premsa el director de l'obra, Yayo Cáceres, juntament amb els actors de la companyia, Juan Cañas, Iñigo Echevarría, Miguel Magdalena, Daniel Rovalher i Fran García.

L'obra, que es va estrenar a Madrid a finals del 2017, és un text original produt per Álvaro Tato --també membre de Ron Lalá-- que, a partir de l'assassinat del teatre, planteja una visió futurista d'un món distpic en qu no existeix l'art, ha explicat Cáceres.

Així mateix, Magdalena ha assegurat que "la llibertat d'expressió es troba en un moment crític" i que l'obra pretén anar més enll de la crítica a la gestió cultural i generar un moviment de necessitat entre el públic en defensa de les arts.

UNA DECLARACIÓ D'AMOR Al TEATRE

En paraules de la companyia, 'Crimen y telón' és un thriller teatral que actua com una "declaració d'amor" a l'art de la dramatúrgia i que funciona com un recorregut histric per algunes de les etapes més simbliques d'aquest, des d'una més primitiva fins al teatre contemporani, passant pel grec i el Segle d'Or.

Mitjanant la fusió d'un ritme escnic rpid, una escenografia cinematogrfica, espais d'actuació variats i música en directe, Ron Lalá ofereix al públic un "espectacle gran i dinmic".

UN GNERE MENYS TINGUT

El repartiment ha coincidit que en l'actualitat el drama predomina per damunt la comdia perqu "en la vida real és més fcil estar malament que bé", i ha subscrit la necessitat de rescatar la comdia, perqu consideren que és un gnere essencial per abordar temtiques d'inters general.

Ron Lalá es va fundar el 1996, el 2001 va incorporar Cáceres i des del 2006 la companyia ha produt set espectacles que l'han portat a dur a terme més de 1.500 funcions nacionals i internacionals.