Publicat 09/01/2014 15:13

Roger Pera i Sergi Zamora es retroben com a 'Germans de sang' 20 anys després

Roger Pera y Sergi Zamora se reencuentran como 'Germans de sang'
EUROPA PRESS

BARCELONA, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

Els actors Roger Pera i Sergi Zamora es retrobaran a partir d'aquest dilluns com a 'Germans de sang' al teatre del Raval 20 anys després d'haver-la representat junts al teatre Comtal, cosa que ha estat com "si no hagués passat el temps", han explicat tots dos en roda de premsa.

Malgrat partir de la mateixa adaptació teatral que Albert Masriera ha fet per al Comtal, el director del musical, Ricard Reguant, planteja diferències amb l'original, que han estat autoritzades pel mateix autor Willy Russell, i que fan que la peça sigui "més minimalista" i pròxima al públic, amb un muntatge de petit format.

Reguant ha explicat que aquesta peça és "molt adequada" als temps actuals, amb cançons, per exemple sobre una gran crisi, que avui dia cobren més sentit a Espanya, i ha revelat que si inicialment va proposar ambientar l'obra en Barcelona --cosa que ha rebutjat Russell--, després es va adonar que no calia, perquè la ciutat i el país viuen la mateixa situació que el Liverpool del 1974.

"Hi ha crisi mundial, atur, drogues, incomunicació, classes altes i baixes...", ha enumerat Reguant, orgullós que el musical versi sobre temes universals i, per tant revisitables, i amb l'advertència que Bonpreu regala amb cada entrada un paquet de mocadors de paper per plorar molt.

MÉS MADURESA

Pera considera que la seva interpretació ara és molt millor, i que se sent més a gust amb el paper perquè, al representar un nen des dels 7 fins a 35 anys, ara sap el que se sent als 35, mentre que quan en tenia 19 no ho sabia: "La part dramàtica del final segurament no m'acabava de sortir abans".

Zamora ha celebrat tornar a interpretar aquesta obra al costat de Pera, amb qui en la vida real es coneixen des de molt petits: "Estic encantat de tornar a estar aquí", ha dit.

Tots dos han coincidit que no els ha costat gens aprendre's un altre cop els guions --malgrat l'eliminació de 20 minuts d'espectacle--, i que la seva sensació ha estat a cada moment com si el temps no hagués passat per a cap dels dos.

A més de Virgina Martínez al lloc que antany va ocupar Àngels Gonyalons --un paper que defineix com un "caramel"--, el repartiment està complementat per Xavier Ribera-Vall, Lucía Torres, Isa Mateu, Ariadna Suñé, Benjamí Conesa, Irene Gil, Albert Estenegre i Eduard Doncos.

D'altra banda, el músic Dani Campos s'encarrega de la direcció musical, els arranjaments i la interpretació en piano, que ha hagut d'adaptar des d'un original compost per a un conjunt de rock amb notes simfòniques a un sol piano, cosa que ha afrontat donant total protagonisme a les veus.

De fet, Reguant ha destacat que aquest és un dels elements diferencials d'aquesta versió, que aposta fortament per la qualitat musical despullada de grans formats decoratius, cosa que ha apuntat com una tendència a Londres de la mà de l'espai Menier Xocolata Factory.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés