Actualitzat 14/6/2020 15:30:22 +00:00 CET

Rodríguez Uribes: "La gent està tornant amb moltes ganes" a la cultura

   Veu difícil que els grans festivals de música puguin celebrar-se en poques setmanes

   BARCELONA, 14 juny (EUROPA PRESS) -

   El ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, ha assegurat aquest diumenge que "la gent està tornant amb moltes ganes" als esdeveniments culturals després del confinament pel coronavirus i que el comportament ciutadà està sent molt bo.

   En una entrevista de Rac1 recollida per Europa Press, ha dit que fa un mes el preocupava si el Ministeri hauria de "fer algun tipus de campanya per superar la por i les resistències que pogués haver-hi".

   Ha afirmat que la cultura ha estat un dels sectors més afectats per la pandèmia, però que ja s'està començant a recuperar la normalitat: "Crec que que es va fent bé, progressivament i gradualment", i ha afegit que el Govern ha fet un gran esforç per atendre a les necessitats del sector.

LES AUTONOMIES

   Ha destacat que a partir del 21 de juny, quan acabi l'estat d'alarma, les decisions relacionades amb espectacles i esdeveniments les prendran els governs autonòmics, basant-se en els criteris d'evitar les aglomeracions, mantenir la distància de seguretat i assegurar l'ús de la mascareta.

   "Seran les comunitats autònomes les que decideixin a partir d'aquests tres criteris organitzar tot el que es produeixi, amb aquest principi de cautela i prudència", ha declarat.

   Així i tot, veu difícil que els grans festivals de música puguin celebrar-se en poques setmanes: "Una altra cosa és que es transformin en una altra cosa o que siguin d'una altra manera, d'una forma que es garanteixi la seguretat i la salut", encara que ha obert la porta al fet que esdeveniments musicals de menor grandària puguin tenir lloc aquest estiu.

RETORN DEL FUTBOL

   Sobre el retorn del futbol, ha dit que no sap si s'obriran els estadis per als afeccionats abans del final de la temporada, ja que la presència de seguidors suposa "un valor afegit que té a veure amb la igualtat d'oportunitats", ja que pot beneficiar a un equip i perjudicar a l'altre.

   A més, "si no hi ha una vacuna, hi ha un cert element de risc que cal ponderar i valorar" en la reobertura dels estadis, i ha dit que la millor manera d'avançar és progressivament.

   Ha valorat com una gran notícia que s'hagi reprès el futbol, ja que dóna "una certa sensació de normalitat", però també perquè el Ministeri ha arribat a un acord perquè els drets televisius serveixin per ajudar econòmicament la resta d'esports.

Contador