Publicat 6/10/2019 13:04:00 +02:00CET

Roberto de Feo proposa a Sitges un "món exterior amenaçador i horrorós" amb 'The Nest'

Francesca Cavallin, Ginevra Francesconi i Justin Korovkin
EUROPA PRESS

SITGES (BARCELONA), 6 oct. (EUROPA PRESS) -

El 52 Sitges Film Festival - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ha acollit aquest diumenge la pel·lícula de l'italià Roberto de Feo, 'The Nest', una metàfora de que "el món exterior és amenaçador i horrorós", ha dit en una roda de premsa aquest diumenge.

A la pel·lícula, Samuel és un nen paralític que viu amb la seva mare en una mansió aïllada al bosc, i té prohibit abandonar-la; l'arribada de la jove criada Denise aportarà una mica de llum a l'estricta rutina del noi, però la mare seguirà vigilant de prop tots els seus moviments.

"És una escena final metafòrica del món de fora. És molt personal, una visió del món", ha dit De Feo, que ha volgut incloure aquesta personal visió del món al final.

"QUE LA BELLESA GUANYI A l'HORROR"

Ha reivindicat que aquest missatge metafòric no és 100% pessimista, ja que la pel·lícula inclou criatures dolentes, però també de meravelloses, com els nens que habiten en ella: "Esperem que la bellesa guanyi a l'horror".

A través de decorats tan sumptuosos com opresius i de l'atenció al detall atmosfèric, 'The Nest' entronca amb la tradició del fantàstic italià, encara que De Feo ha dit que volia fer una pel·lícula que no fora de terror clàssic, ni d'ensurts o monstres, sinó alguna cosa diferent.

En aquest cas s'ha centrat en les relacions familiars, concretament les d'una mare "que pensa que el món és un lloc perillós" amb els seus fills.

JOVE ELENC

El jove actor Justin Korovkin ha assegurat haver après molt també en aquesta cinta, i ha considerat que realment "la metàfora de fons és veritat: vivim en un món cruel i despietat", i ha dit que el món pot arribar a ser molt cruel, però que espera que els nens puguin fer del món un lloc millor.

L'actriu Ginevra Francesconi ha destacat que formar-ne part ha sigut com una faula: "He après molt d'aquest rodatge", ha dit l'actriu que ha considerat que Roberto ha estat molt empàtic amb els actors, i que surt d'aquesta experiència havent-ne après molt.

En el paper de mare, l'actriu Francesca Cavallin ha explicat que ha construït el seu personatge a partir de la seva experiència com a mare, i especialment després de donar a llum quan va pensar que si algú volia fer mal al seu bebè el mataria: "Em vaig basar en tot allò".

"Em vaig plantejar fins on series capaç d'arribar per amor i quanta obsessió infringiries per amor", ha dit l'actriu, que ha relatat que De Feo li va proposar una llista de reproducció musical pel seu personatge, cosa que la va ajudar molt.

el més llegit

 1. 1

  La Generalitat farà cribajes massius de Covid-19 en dos barris de Barcelona

 2. 2

  Apartaments turístics de Girona impulsen una campanya a TikTok per recuperar visitants

 3. 3

  Mollet del Vallès (Barcelona) farà més PCR a contactes de positius aquesta setmana

 4. 4

  Tallada la línia R3 entre Torelló (Barcelona) i Ripoll (Girona) per un atropellament

 5. 5

  La Conselleria de Territori integrarà la C-31 al seu pas per Cunit (Tarragona)