Actualitzat 8/4/2019 15:04:13 +00:00 CET

Rivera proposa una assignatura obligatòria de la Constitució Espanyola i una "selectivitat única" a tot el país


Oscar del Pozo - Europa Press

MADRID, 8 Abr. (EUROPA PRESS) -

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha proposat aquest dilluns la creació d'una nova assignatura obligatòria sobre la Constitució Espanyola perquè els alummnes de tot el país "estudiïn quins són els principis de la Constitució", així com també una "selectivitat única" a totes les comunitats autònomes espanyoles.

"Si a algú li molesta aquesta assignatura té un problema amb la democràcia, no entenc que ningú es pugui oposar al fet que el seu fill estudiï les lleis que ens hem donat entre tots els espanyols", ha dit el líder de Ciutadans en el Fòrum El Mundo celebrat a Madrid en què ha realitzat aquest nova mesura que inclourà el programa electoral de la seva formació per als comicis del proper 28 d'abril.

Segons ha exposat Rivera, l'assignatura serà obligatòria i troncal, i ensenyarà el "estat social, l'economia de mercat, els principis de la Constitució i els estatuts d'autonomia". A més, el president de Ciutadans ha proposat una "selectivitat única per tota Espanya".

"Quin sentit té 17 sistemes d'avaluació?", s'ha preguntat de manera retòrica Rivera. "Qui tingui por a un sistema igual per a tots és que potser no està fent les coses bé o està fent paranys", ha afegit al·ludint a les comunitats autònomes.

Per al president de Ciutadans, l'educació és "un ascensor social i també un factor econòmic", i ha criticat les "universitats endogàmiques" i els seus "quiosquets" per advocar per un sistema de finançament que premiï les universitats que formin un nombre més elevat d'estudiants amb llocs de feina.

"Una escola és el temple cívic de la democràcia, volem que sigui el focus de la cohesió entre els espanyols", ha afegit Rivera, que també ha promès un increment de la partida econòmica als Pressupostos Generals de l'Estat per dotar de més recursos a l'Alta d'Inspecció de l'Estat contra l'"adoctrinament" a les escoles.

En aquest sentit, ha defensat "que es pugui estudiar en espanyol a les aules espanyoles", i ha assegurat que el seu partit farà "tot el possible" perquè "els espanyols puguin aprendre les llengües cooficials". "Però la llengua comuna no pot estar exclosa", ha postil·lat.

Després, Rivera ha manifestat la seva intenció de convertir l'anglès "a poc a poc" en una "llengua vehicular" a l'escola espanyola. "Aprendre anglès no pot ser un luxe, és una necessitat", ha dit per justifica la proposta de Ciutadans perquè els alumnes tinguin cursos intensius d'anglès al juliol i agost que ajudin també la conciliació" familiar.

"L'educació és la base de la democràcia, de l'economia i del futur d'aquest país. I la meva prioritat és aconseguir un pacte nacional per l'educació amb tots aquests continguts", ha sentenciat Rivera en el Fòrum El Mundo.