Publicat 5/9/2019 10:20:24 +02:00CET

Risc de pluges, tempestes i vent aquest dijous a Catalunya

Foto lluvias
TWITTER CONSEJERÍA DE FOMENTO

MADRID, 5 set. (EUROPA PRESS) -

Hi haurà cels coberts a la majoria del país aquest dijous i vuit províncies (Almeria, Granada, Jaén, Albacete, Girona, Alacant i Múrcia) estaran en risc per tempestes, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Almeria, Granada, Cadis, Màlaga, Jaén i Múrcia registraran tempestes des de les 10.00 fins a les 20.00 hores. D'altra banda, a Barcelona, Albacete i Alacant hi haurà tempestes però també estaran en risc per pluges i es podran registrar fins a 20 litres per metre quadrat, igual que a Girona que, a més, patirà forts vents costaners.

Així mateix, Saragossa, Castelló i Tarragona estaran en risc per fortes ratxes de vent que podran assolir els 80 km/h. L'última província que es trobarà en alerta és Menorca, a causa de l'onatge que podrà registrar onades de tres metres.

Pel que fa a la resta del país, l'AEMET preveu que a l'àrea cantàbrica i a la Vall d'Aran hi haurà cels nuvolosos o coberts, amb pluges que tendiran a disminuir durant el dia. Al nord de les Canàries, a l'est de Castella i Lleó, al sistema Ibèric, a l'àrea de l'Estret i a Melilla hi haurà intervals de núvols baixos.

Les temperatures diürnes baixaran arreu del país i també baixaran a la nit al centre peninsular. Per acabar, bufaran vents del nord i forts a l'oest de Galícia, a l'Empordà, a l'Estret i a Menorca, mentre que a la vall de l'Ebre hi haurà intervals de vent fort del nord-oest.