Actualitzat 01/07/2021 16:23

Rimini Protokoll reflexiona sobre la vida urbana amb una "pel·lícula transitable" al CCCB

Fotografia de l'obra 'Urban Nature' de la companyia alemanya Rimini Protokoll al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
EUROPA PRESS

Proposa un recorregut per les històries reals de set personatges

BARCELONA, 1 jul. (EUROPA PRESS) -

La companyia teatral alemanya Rimini Protokoll reflexiona sobre la vida urbana amb una "pel·lícula transitable", 'Urban Nature', que es podrà veure al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) a partir d'aquest divendres i fins al 19 de setembre en el Festival Grec.

Ho han explicat els membres de la companyia Helgard Haug, Stefan Kaegi, Daniel Wetzel i l'escenògraf Dominic Huber en una roda de premsa aquest dijous amb la directora del CCCB, Judit Carrera, el director del Festival Grec, Cesc Casadesús, i el cap d'exposicions del CCCB, Jordi Costa.

La peça també es podria descriure com un teatre expandit o una exposició desbordada, en paraules de Costa, i proposa un recorregut per les històries reals de set personatges que viuen a la ciutat i tenen vides que s'entrecreuen, tot i que en molts casos siguin oposades.

Representen diferents models econòmics "de supervivència": un és catedràtic d'història econòmica i ambiental, un altre empresari de les economies vinculades a la tecnologia i les ciutats, també hi ha una noia que va viure al carrer, una nena del barri del Raval, una treballadora de l'economia submergida, un guarda de presons i una assessora financera.

Amb les seves històries, la companyia reflexiona sobre qüestions com la gestió dels recursos naturals, el dret a un habitatge digne, l'expansió de noves economies i models de treball, les desigualtats entre veïns o la mirada de les generacions més joves sobre el futur de les ciutats.

Amb tot, segons Costa, el gran tema que subjeu en la peça és la diversitat de punts de vista i la manera en què les accions de cadascú afecten els altres en una ciutat.

"ELS ACTORS SOM NOSALTRES"

La peça treballa per trencar la distància entre escenaris i espectadors i donar més protagonisme al públic: "Hem convertit l'espai expositiu en un fet teatral en el qual els actors som nosaltres", ha dit Costa.

Kaegi ha destacat el fet que aquesta peça es presenti en un moment en el qual els ciutadans surten d'un aïllament i d'una crisi que els ha ensenyat a veure als altres com un perill.

"Espero que la peça pugui aconseguir que la gent s'adoni que escoltar gent que està fora dels nostres cercles pròxims és una part important de la utopia que les ciutats poden representar", ha dit.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés