Actualitzat 20/5/2014 16:25:00 +00:00 CET

Rigau proposa a la UE que es puguin cursar assignatures d'ESO i Batxillerat a distància

Rigau en Brusel·las
GENERALITAT

Diu que Europa no preveu "ni percentatges ni hores" en les competències lingüístiques

BARCELONA, 20 maig (EUROPA PRESS) -

La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, ha proposat aquest dimarts en el Consell de Ministres d'Educació d'Unió Europea (UE), a Brussel·les, que els estudiants europeus puguin cursar algunes assignatures d'ESO i Batxillerat a distància.

L'objectiu d'aquesta iniciativa, coneguda com a 'Blended learning', és promoure el multilingüisme i potenciar la mobilitat dels estudiants, i Rigau l'ha plantejada, en català, durant la seva intervenció com a representant de les comunitats autònomes, ha informat la Conselleria en un comunicat.

També s'ha referit a l'educació presencial sense fronteres, i ha recordat l'aposta de Catalunya per la doble titulació de Batxillerat, coneguda com a 'Batxibacc', en acord amb França.

A més, ha afirmat que Europa tracta les competències en llengües dels alumnes sense preveure "percentatges ni hores", en al·lusió a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a cinc centres a impartir un 25% de classes en castellà.

"Europa aposta per la necessitat d'enfocar l'aprenentatge en les competències, cosa en què la Conselleria està en plena sintonia", ha concretat, i ha destacat que la UE ha rebutjat fer un examen comú en la primera llengua estrangera.