Publicat 10/8/2019 13:46:45 +02:00CET

Richard Gere critica que les polítiques antimmigració "no resolen el problema i demonitzen"

Roda de premsa del jundador de l'Open Arms, Òscar Camps, el president d'Open Arms Itàlia, Riccardo Gatti, l'actor Richard Gere i el fotògraf i xef Gabriele Rubini
MEDITERRANEAN HOPE

"Jo també vinc d'un lloc amb una situació política molt estrambòtica"

BARCELONA, 10 ago. (EUROPA PRESS) -

L'actor Richard Gere, que va portar aliments el divendres a bord del vaixell Open Arms, ha criticat aquest dissabte a Lampedusa (Itàlia) que les polítiques antimmigració que censuren l'activitat d'organitzacions com l'ONG Open Arms "no resolen el problema i demonitzen a les persones".

Ha demanat que no hi hagi divisió entre els qui defensen els drets humans, perquè "uns altres es fan poderosos amb això", ha dit en una roda de premsa al costat del fundador d'Open Arms, Òscar Camps; el president d'Open Arms a Itàlia, Riccardo Gatti, i el fotògraf i xef Gabriele Rubini.

"Jo també vinc d'un lloc amb una situació política molt estrambòtica", ha dit, en posar en relació la llei antiimmigració promoguda pel ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, amb la gestió de la immigració mexicana als Estats Units per part de l'administració de Donald Trump.

En relació amb aquest tipus de discursos, l'actor nord-americà ha reivindicat: "No hem d'escoltar aquesta bogeria, hem d'escoltar el cor".

ESTAN "ESTRESSATS"

Gere ha pogut parlar amb alguns dels refugiats, "persones molt fortes i amb una gran sensibilitat" amb històries personals molt dures, algunes de les quals ha compartit durant la roda de premsa.

"Un d'ells em va dir que no tenia ni idea d'on anava i que l'única cosa que volia, passés el que passés, era deixar Líbia", ha explicat, i ha lamentat la situació d'estrès i l'escassetat d'aigua i aliments viscuda al vaixell en els últims dies.

A més ha dit estar impressionat per la tasca dels voluntaris a bord de l'Open Arms, i ha sostingut que qualsevol persona que conegui els migrants rescatats veurà com se sent commogut "immediatament i profundament" davant la seva situació.