Publicat 8/5/2019 17:57:43 +02:00CET

Ribó respon a Omella que el síndic de greuges actua contra els abusos "allà on es produeixin"

Ribó respon Omella que el Síndic de Greuges actua contra abusos "on es produeixin"
EUROPA PRESS

BARCELONA, 8 maig (EUROPA PRESS) -

El síndic de greuges de Catalunya, Rafel Ribó, ha assegurat aquest dimecres en una roda de premsa que la seva institució planteja, des dels seus predecessors en el càrrec, "protocols i actuacions per combatre els abusos sexuals allà on es produeixin, ni que sigui sota les pedres", en resposta a les declaracions d'aquest dimarts de l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Juan José Omella.

Omella va valorar amb sorpresa que la Comissió per a la prevenció i reparació d'abusos sexuals de menors impulsada pel síndic de greuges "només" contempli l'Església catòlica i va qualificar d'una mica sectari que no sigui per a totes les víctimes, segons ell.

Ribó ha replicat que Omella coneix la comissió i la feina dels seus experts, sobre els quals ha afirmat que són reconeguts en àmbits universitaris i socials de Catalunya i internacionals, i ha considerat que les declaracions de l'arquebisbe es deuen a l'"error de pensar" que el síndic només investiga els abusos a l'Església.

Ha subratllat que el síndic investiga tot tipus de casos d'abusos des que existeix la seva missió de "garantir els drets i les llibertats, i especialment dels nens i menors, i especialment els casos d'abusos".

I ha puntualitzat que amb la Comissió han obert un capítol nou en dotar-se d'instruments nous com a experts en la matèria, la qual cosa ha indicat que és "a l'inrevés del sectarisme, és el contrari: les millors garanties que es farà una bona feina".

A més, ha apel·lat "tota la jerarquia eclesiàstica començant pel cardenal Omella" per mantenir la màxima interlocució i col·laboració davant dels casos que es puguin presentar.