Publicat 11/3/2019 18:03:15 +01:00CET

Ribó reclama als partits combatre la xenofbia després dels atacs a centres de menors

PARLAMENTO DE CATALUÑA

BARCELONA, 11 mar� (EUROPA PRESS) -

El síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha reclamat als partits polítics combatre la xenofbia a través de "respostes concretes" als problemes socials que protegeixin els més vulnerables, després dels atacs a centres de menors immigrants.

En el debat de la comissió de l'Informe 2018 al Parlament, Ribó ha fet un especial esment a la situació dels menors estrangers sense referents familiars que viuen a Catalunya, i ha considerat que els incidents de Canet de Mar i Castelldefels (Barcelona) són "molt greus".

Davant els atacs "xenfobs i mostres de rebuig" a aquests menors, ha demanat una declaració al Parlament i un compromís de les administracions per combatre la xenofbia.

Al seu parer, és necessari revisar problemtiques concretes, com les derivades de la gestió de la renda garantida de ciutadania (RGC), el lloguer, el bo social i evitar l'"efecte dmino", que deriva en una estructuralització de la pobresa.

Ha recordat que la inestabilitat política també acaba perjudicant amb més duresa si cap les persones vulnerables, per la qual cosa ha demanat dileg i solucions.

Ribó ha instat totes les institucions catalanes a establir com a reptes prioritaris per al futur la lluita contra la desigualtat social i econmica, la consideració de l'habitatge com un dret fonamental i la igualtat d'oportunitats en l'educació.