Publicat 11/12/2019 16:51:37 +01:00CET

La revista 'Time' nomena Greta Thunberg Persona de l'Any, la més jove a obtenir el guardó

Portada de la revista 'Time'. Fotografia d'Evgenia Arbugaeva
REVISTA TIME (EVGENIA ARBUGAEVA)

MADRID, 11 des. (EUROPA PRESS) -

La revista 'Time' ha guardonat Greta Thunberg amb el premi Persona de l'Any per la seva influència en la lluita contra el canvi climàtic aquest 2019. La jove activista sueca de 16 anys es converteix així en la més jove de la història a rebre aquesta distinció.

La revista nord-americana 'Time', ha anunciat la notícia aquest dimecres 11 de desembre en un reportatge amb la protagonista durant la seva travessia en catamarà per arribar a Madrid i participar en la COP25 que va començar divendres passat 6 de desembre.

En poc més d'un any, concretament l'agost del 2018, Thunberg ha aconseguit mobilitzar el món i ha estat capaç que el seu missatge arribi als líders polítics. Al setembre va comparèixer davant l'ONU i va advertir que si els líders fallaven no els ho "perdonaria". "Vostès m'han robat la infància i tot i així soc una de les afortunades. La gent està patint i morint i vostès només poden parlar de diners", manifestava molesta.

L'activista s'ha convertit en un fenomen mundial i així ho va demostrar quan va arribar a Madrid, on milers de persones l'esperaven, tant a l'estació de Chamartín com en la COP o en la manifestació pel clima de divendres passat.

Per això, 'Time' destaca que, malgrat no ser "ni una científica ni una política, ni tenir accés a sectors d'influència com ser multimilionària o princesa, ni estrella del pop, ni tan sols una adulta", Thunberg "ha tingut el valor de dir la veritat al poder", fet que l'ha convertida en "l'icona d'una generació".

No obstant això, el reportatge destaca que, malgrat ser una nena, "aborda els problemes del món amb el pes d'un ancià" i reviu els dies que Thunberg ha passat al catamarà durant el seu segon viatge per l'oceà Atlàntic.