Publicat 4/5/2020 11:10:40 +02:00CET

La revista musical 'Rockdelux' tanca després de més de 35 anys

Portada de l'últim nombre de 'Rockdelux'
ROCKDELUX

BARCELONA, 4 maig (EUROPA PRESS) -

La revista musical 'Rockdelux' ha anunciat aquest dilluns el seu comiat després de més de 35 anys en els quioscs i prop de 400 números per la "crisi generalitzada que viu la premsa impresa" i el cop de la pandèmia del coronavirus, i ho fa amb un nombre de maig en el qual col·laboren 55 signatures.

En un editorial penjat al seu web, ha assenyalat que la crisi de la premsa impresa "ha anat minant un projecte que s'ha mantingut al marge dels grans grups editorials, defensant una llibertat i una línia de treball que s'han anat fent més difícils de mantenir".

Ha sostingut que una petit editorial com la de 'Rockdelux' depenia d'un equilibri entre vendes en quioscs, cada vegada més escasses, i ingressos de publicitat, una balança que porta anys "esquerdant-se".

A això, afegeixen, s'ha sumat que el "cop inesperat de la pandèmia del coronavirus ha estat (és) una bufetada brutal que fa encara més inviable el projecte", ja que ha dit que sempre ha intentat mantenir uns estàndards de qualitat i unes remuneracions dignes, dins de les seves possibilitats.

"El periodisme (el musical i de qualsevol altre tipus) no es fa (o no s'hauria de fer) gratis. En 'Rockdelux' sempre s'ha procurat recolzar aquest vessant de professionalitat en un entorn copat per un voluntariós (i sovint degradant) amateurisme", ha sostingut.

La revista ha assegurat que es va "amb el cap ben alt, amb la satisfacció d'un treball ben fet i amb la tristesa de no poder seguir continuant-ho", i ha agraït el treball de tots els implicats en el projecte al llarg d'aquests 35 anys.

Així mateix, sobre una versió digital: "Una revista digital, ara mateix, únicament és viable subratllant una tornada a aquest amateurisme no remunerat contra el qual sempre hem lluitat".

L'últim nombre de la revista, el 394, s'ha plantejat com una guia oberta perquè els col·laboradors traguessin els seus filies i estenguessin davant els lectors les seves preferències culturals en aquests temps de confinament, sense necessitat d'emmotllar-se a l'actualitat, amb 55 signatures: "Alguna cosa així com un resum de la filosofia que sempre ha recorregut les pàgines de la revista".