Revilla sobre els migrants de l'Open Arms: No podem deixar que aquesta gent mori al mar

Publicat 12/8/2019 11:32:33CET
El presidente de Cantabria, Miguel Ángel Revilla, interviene en el Pleno del Parlamento
PRC - Archivo

MADRID, 12 ago. (EUROPA PRESS) -

El president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, ha instat tots els països afectats a buscar una solució per desembarcar els 150 migrants que viatgen a bord de l'embarcació de l'Open Arms.

"Deixar-los al mar és un insult a l'espècie humana. No podem ser tan egoistes, tan bàrbars i deixar que aquesta gent es mori al mar. Simplement és un problema de dignitat, de defensar la condició humana perquè no som bèsties", ha indicat en una entrevista a RNE recollida per Europa Press.

Per a Revilla, les "solucions van per la via" que les potències mundials "han de desenvolupar Àfrica", però mentrestant "la gent no pot estar en aquestes condicions, i la gent ha de tenir molta insensibilitat per no veure aquesta gent tombada en una coberta, amb nens i gent gran en unes condicions lamentables. Això ens insulta a tots", ha assegurat, i ha remarcat que, al seu parer, el papa "hauria de ser el primer a rebel·lar-se contra aquesta situació".

El president càntabre ha reclamat una reunió europea per abordar aquesta qüestió i davant la "insolidaritat tan gran", ha apel·lat a la "mínima humanitat" de repartir els migrants entre els països europeus, i ha recordat que ja va oferir Cantàbria per acollir "la part que li correspon".

Finalment, preguntat per si Espanya hauria d'oferir un port per al desembarcament de l'Open Arms, Revilla ha dit que no és una qüestió que hagi de decidir ell.