Publicat 12/5/2020 11:55:20 +02:00CET

Retiren espècies exòtiques de tritons del Parc del Montnegre i el Corredor

La Guàrdia Civil Col·labora En La Detecció D'Espècies Exòtiques De Tritons Que Amenacen L'Ecosistema En El Parc Natural Del Montnegre I El Corredor (Barcelona).
GUARDIA CIVIL

BARCELONA, 12 maig (EUROPA PRESS) -

Agents de la Guàrdia Civil, en col·laboració amb el Grup de Recerca de l'Escola de Natura de Parets del Vallès (Grenp) i guardes de la Diputació de Barcelona, han capturat vuit exemplars de tritons exòtics que danyen l'ecosistema del Parc Natural del Montnegre i el Corredor (Barcelona).

Segons ha explicat la Guàrdia Civil aquest dimarts en un comunicat, van detectar el 6 de maig durant una inspecció dues espècies al·lòctones de tritó --tritó crestat i tritó alpí-- que amenacen l'ecosistema del parc natural.

L'operació es va desenvolupar després que el Grenp sol·licités la col·laboració del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil per inspeccionar les basses i llacs del parc "amb la finalitat de preservar els ecosistemes del medi natural".

Les dues espècies localitzades de tritó provoquen "grans problemes en les poblacions autòctones", causant una hibridació amb l'espècie pròpia del nord d'Espanya, el tritó jaspiat, explica l'Institut Armat.

Aquestes espècies al·lòctones van ser introduïdes al parc de forma no autoritzada, i per part del Grenp i de l'Institut de Biologia Evolutiva CSIC - Universitat Pompeu Fabra pretenen aconseguir la seva inclusió al Catàleg Español d'Espècies Exòtiques Invasores per protegir a les poblacions autòctones.

Contador