Publicat 24/6/2019 10:39:53CET

La representant de l'Opus Dei a la Costa d'Ivori diu que les espanyoles ferides en l'accident estan fora de perill

Teresa Cardona, professora morta a la Costa d'Ivori en un accident del grup del col·legi major barceloní Bonaigua
INSTAGRAM BONAIGUA_CM

MADRID, 24 juny (EUROPA PRESS) -

La representant de l'Opus Dei a la Costa d'Ivori, Elena Merino, ha afirmat que les joves espanyoles ferides en l'accident d'autobús al país africà el dissabte, en el qual va morir una monitora, es troben fora de perill i s'ha mostrat "impressionada" per la "serenitat" amb la qual han reaccionat després del sinistre, malgrat la "pena i el desconcert".

En una entrevista a la Cadena Cope recollida per Europa Press, Merino ha assegurat que "les coses estan bé", que les joves "han sortit de perill" i que estan treballant conjuntament amb el consolat, l'ambaixada i les famílies de les voluntàries "perquè totes tornin al més aviat possible", fins i tot "avui mateix si ho desitgen". No obstant això, ha indicat que durant aquest dilluns es concretaran les gestions.

També ha comentat que hi ha tres noies hospitalitzades, de les quals dues surten aquest dilluns de l'hospital, en el qual havien estat "per rutina", i l'altra voluntària està a costa de que els pares, al costat dels metges, decideixin com seguir el tractament.

Sobre l'accident, Merino ha dit que les joves li van dir que una roda va explotar i l'autobús va perdre el control i van caure a l'altre costat de la carretera. La representant ha destacat la tristesa per la defunció de Teresa Cardona, però també s'ha mostrat sorpresa que cap noia tingui cap os trencat.

També ha comentat que les voluntàries "es van posar a resar al moment" i "van descobrir que els seus àngels de la guarda són negres", impressionades per la quantitat de gent que es va apropar a ajudar-les per sortir de l'autobús i buidar-lo.

Finalment, ha destacat que la família de la morta està molt serena, i que estan intentant fer tot el possible i el que està a les seves mans per acompanyar les joves voluntàries.