Publicat 19/1/2019 12:07:23 +01:00CET

El representant d'Espanya a Eurovisió 2019 es tria dem en una gala especial de "Operación Triunfo" a TVE

AMAIA I ALFRED OMPLEN DE LLUM L'ESCENARI D'EUROVISIÓ EN ELS PRIMERS ASSAJOS
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 19 gen. (EUROPA PRESS) -

El representant d'Espanya en el proper Festival d'Eurovisió 2019 es triar aquest diumenge 20 de gener en el marc d'una gala especial de "Operación Triunfo" de La 1 de TVE, que tindr lloc al plató del programa a Terrassa (Barcelona), a partir de les 22.00 hores.

María Villar i la seva canó 'Muérdeme', Noelia i 'Hoy vuelvo a reír otra vez', i Natalia amb 'La clave' han estat les tres propostes més votades pels usuaris de Rtve.es en el procés d'elecció. Al costat d'aquestes, un comit d'elecció ha escollit d'altres set del llistat de canons preseleccionades.

Les set canons de diversos estils i gneres que han estat triades pel citat comit són 'Hoy soñaré', cantada per Sabela; 'La venda', interpretada per Miki; 'Nadie se salva', cantada per Natalia i Miki; 'No puedo más', interpretada per Famuous; 'Que quieres que haga', cantada per Julia; 'Se te nota', amb Carlos Right; i 'Todo bien', cantada per Marilia.

En aquesta gala final, els espectadors de RTVE triaran la canó per a Eurovisió a través d'una única votació, excepte en cas d'empat. Així, tots els participants en la gala faran la seva actuació i després arribar la votació dels espectadors.

D'aquesta manera, l'actuació més votada determinar la canó i representants d'Espanya en Eurovisió 2019 que se celebrar a Tel Aviv (Israel) i, en cas d'empat, s'obriria nova tanda de votacions, posant-se a 0 els marcadors.

En la passada edició del certamen musical europeu, els representants espanyols, Amaia i Alfred, van interpretar 'Tu canción', quedant en el lloc número 23 després de les votacions de la 63 edició d'Eurovisió.