Reorganitzar les tasques infermeres de la nit redueix a la meitat els pacients que es desperten

Infermeres de planta de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron en el torn de noc
A.CREUS Y A.GARCÍA / BANC D'IMATGES INFERMERES
Publicat 5/3/2019 18:32:24CET

BARCELONA, 5 Març (EUROPA PRESS) -

Concentrar les activitats que porten a terme les infermeres del torn de nit ha reduït a la meitat el nombre de pacients que es desperten, amb la qual cosa es millora el descans de les persones hospitalitzades, ha detectat el Parc Sanitari Pere Virgili de Barcelona després d'impulsar una iniciativa, segons un comunicat aquest dimarts.

L'hospital d'atenció intermèdia que gestiona l'empresa pública va començar a implementar el 2016 el projecte Morfeo, que ha reorganitzat funcions d'infermeria --com l'administració de medicació, rutines de cures i mesures d'higiene--, i ha reduït els pacients que es desperten del 16% del 2016 al 8% del 2018.

"Vam reduir aquestes tasques i vam adequar les pautes d'administració de fàrmacs respectant, sempre que fos possible, les hores màgiques, que van de les 00.00 de la nit a les 6.00 del matí", ha explicat la supervisora, Mercedes Manso.

Abans d'impulsar-lo, els pacients al·legaven que l'activitat d'infermeria era el principal factor que trencava el seu somni a la nit, seguit de les converses dels professionals i d'altres pacients, així com problemes d'infraestructures, com soroll de portes, carros i timbres, o la il·luminació del passadís i l'habitació.

El projecte també inclou unes 40 mesures per reduir estímuls ambientals com soroll i lluminositat, i conscienciar pacients i professionals de la importància d'un bon descans, amb la qual cosa s'ha reduït un 20% el soroll nocturn.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.