Publicat 19/6/2019 17:36:52CET

La rendibilitat turística a Espanya es ralenteix: creix en destinacions urbanes i cau en les vacacionals

Vacaciones en familia: ¿vivimos el auge de la 'niñofobia'?
ISTOCK - Archivo

MADRID, 19 Juny (EUROPA PRESS) -

El creixement de la rendibilitat socioeconòmica de les activitats turístiques s'ha ralentit en el primer quadrimestre de l'any, segons l'anàlisi realitzada en un centenar de destinacions espanyoles per l'Aliança per a l'Excel·lència Turística (Exceltur), d'acord al seu últim baròmetre que analitza ingressos i ocupació generada.

Els ingressos per habitació disponible (RevPar) a Espanya van créixer un 1,9% en els primers quatre mesos de l'any, fins a una mitjana de 49,5 euros, i l'ocupació va augmentar un 2,5%.

Segons aquest informe elaborat pel 'lobby' turístic, un total de 66 del centenar de destinacions turístiques principals analitzats va veure augmentar els seus ingressos i en 65 va créixer l'ocupació induïda per l'activitat turística.

No obstant això, l'estudi constata la notable disparitat entre les destinacions urbanes i la caiguda que es comença a aprecia en les vacacionals, molt especialment en els més depenents de la demanda estrangera 'touroperitzada', concentrada en els primers mesos de l'any concentrada a les Canàries.

El menor ritme de creixement d'aquest inici del 2019 es produeix amb més intensitat en els indicadors d'ingressos per habitació (creixen un +1,9% en destinacions urbanes i cauen un 2,7% en les vacacionals obertes aquests mesos), mentre que es continua generant ocupació (+4,9% a les zones urbanes i -0,7%% a les de costa).

Així, els ingressos per habitació disponible dels establiments turístics urbans van créixer un 4,2% de gener a abril, amb un alça de l' 1,7% dels preus i del 2,5% en ocupació. L'ocupació vinculada va créixer un 4,9% de mitjana en les 52 ciutats recollides en el Baròmetre. D'elles, 34 van registrar creixements per sobre dels nivells d'increment del primer quadrimestre del 2018 tant en ingressos com en ocupació.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.