Publicat 19/6/2019 19:13:07 +02:00CET

Una refugiada a Espanya: "Quatre anys esperant asil són molts dies i hores d'incertesa, de solitud i por"

Marie, una refugiada en España: "Cuatro años esperando asilo son muchos días y horas de incertidumbre, soledad y miedo"
ONG RESCATE/TWITTER

MADRID, 19 Juny (EUROPA PRESS) -

Marie, una jove camerunesa que acaba de convertir-se en una de les beneficiàries de protecció internacional, va arribar a Espanya en pastera fa quatre anys i "per fi" ha vist resolta la seva sol·licitud d'asil. "Quatre anys sembla una xifra qualsevol però són molts dies, moltes hores d'incertesa, de solitud i de por", ha assenyalat.

Ella ha explicat la seva història durant l'acte de presentació de l'informe anual d'ACNUR 'Tendències Globals', amb motiu del Dia del Refugiat, que se celebra demà, 20 de juny. El document reflecteix que el 2018 va tancar amb un nou rècord de 70,8 milions de persones que s'han vist obligades a abandonar les seves llars per conflictes, violència i persecució.

El temps d'espera fins a aconseguir asil, segons ha relatat, és "molt difícil quan no tens res, no aconsegueixes feina, no hi ha plaça d'acolliment o d'habitatge", i més "quan ets dona, estàs sola i ets vulnerable". Una vegada reconeguda oficialment com a refugiada, sosté que per a ella "el més important és poder treballar i no dependre d'ajudes".

Vol "una oportunitat" per poder comprar menjar a la seva filla de dos anys, poder pagar el lloguer i, en aquest sentit, agraeix a un dels restaurants qui li ha donat aquesta oportunitat que participarà en el 'Refugee Food Festival', un gastrofestival que se celebra a Madrid aquest mes de juny en el qual s'ofereixen plats procedents del país d'origen del refugiat que els cuina.

Marie insisteix que ella vol "ser útil", "aprendre" i ser "independent". "Necessitem suport i que la discriminació desaparegui. Hem patit molt, però som persones amb moltes guanes i energia", ha dit, i ha incidit que "no defraudarà" a qui li doni una oportunitat laboral. Segons assegura, la seva vida "no ha estat fàcil", però ara confessa que sent que "les coses poden canviar".

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- El CAP Els Hortes de Barcelona ha detectat 544 possibles casos durant la pandèmia

 2. 2

  Demòcrates demana un "govern d'emergència nacional" per superar la crisi del coronavirus

 3. 3

  Vergés veu possible unir les regions sanitàries de Barcelona i la seva àrea metropolitana

 4. 4

  Coronavirus.- Barcelona destina 1 milió per incentivar la rebaixa de lloguers comercials

 5. 5

  L'AMB reactiva l'aplicació d'aparcament metropolità