Publicat 23/7/2019 18:19:27 +02:00CET

Reforcen la vigilància per prevenir incendis durant l'onada de calor a Catalunya

Tancament de massissos per risc d'incendis
CONSELLERIA INTERIOR

BARCELONA, 23 jul. (EUROPA PRESS) -

Els Bombers de la Generalitat, els Agents Rurals, els Mossos d'Esquadra, el Sistema d'Emergències Mèdiques (Sem), Creu Roja, les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i la Diputació de Barcelona han reforçat l'activitat de vigilància i prevenció per evitar incendis davant l'elevat risc durant l'onada de calor a Catalunya.

En un comunicat de Protecció Civil, han informat que el migdia d'aquest dimarts s'ha tornat a reunir a la Conselleria d'Interior el comitè tècnic del Pla Procicat, que es manté en fase d'alerta per l'onada de calor, mentre que continua la fase de prealerta del Pla Infocat contra incendis.

Les comarques on el risc d'incendi és més elevat aquest dimarts són l'Anoia, el Bages (Barcelona), el Solsonès, les Garrigues, la Segarra, el Segrià (Lleida), l'Alt Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta (Tarragona).

Els Agents Rurals han informat que s'han tancat els accessos al massís del Montsant (Tarragona) i s'ha reforçat la vigilància de les activitats de la sega a les comarques de l'Anoia, el Bages (Barcelona), la Conca de Barberà (Tarragona), la Segarra i el Solsonès (Lleida).

Protecció Civil ha tornat a fer una crida a la col·laboració i compromís de la ciutadania per evitar riscos en entorns forestals, especialment a llançar burilles des d'un vehicle, i han demanat no baixar la guàrdia davant aquests dies d'elevades temperatures.

ESPAIS FRESCOS

Aquest dimarts i dimecres seran els dos dies de temperatures més extremes de la tercera onada de calor de l'estiu, per la qual cosa s'ha demanat als ajuntaments que prevegin espais frescos o sales amb aire condicionat per si és necessari, i tenir especial cura amb majors de 75 anys sense suport familiar i recursos, persones amb discapacitats o limitacions de mobilitat, o amb malalties cròniques.

Així mateix, l'Agència de Salut Pública de Catalunya manté en fase 2 d'alerta el Pla d'actuació per prevenir els efectes de la possible onada de calor.

La reunió d'aquest dimarts ha estat presidida per la directora de Protecció Civil de la Generalitat, Isabel Ferrer, i hi han assistit representants de Protecció Civil, Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, Agents Rurals, Sem, Servei Català de Trànsit (SCT), Telèfon 112 de Catalunya, Creu Roja, el secretariat de les Federacions d'Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i la Diputació de Barcelona.