Publicat 1/9/2020 16:01:03 +02:00CET

Es redueixen un 41,8% les morts a les carreteres catalanes

Un accident a l'autopista AP-7. Gelida (Barcelona), 5 d'agost del 2020.
SERVEI CATALÀ DE TRÀNSIT (SCT)

BARCELONA, 1 set. (EUROPA PRESS) -

Un total de 71 persones han mort en 63 accidents mortals a les carreteres catalanes fins el 31 d'agost, la qual cosa suposa un descens d'un 41,8% del nombre de víctimes mortals en relació amb el mateix període de l'any passat, en el qual 122 persones van perdre la vida.

Segons el recompte del Servei Català de Trànsit (SCT), hi ha hagut un descens del 45,2% dels accidents mortals en comparació amb el 2019, ha informat en un comunicat.

Aquesta reducció de la sinistralitat s'ha produït en un context marcat pel descens de la mobilitat arran de les restriccions per frenar la propagació de la covid-19.

Durant aquest període, a les carreteres han mort 14 motoristes, cinc ciclistes i set vianants, mentre que durant el mateix període de l'any passat havien mort 37 motoristes, set ciclistes i vuit vianants.

No obstant això, s'ha registrat un repunt del nombre de víctimes mortals en vehicles pesats, amb sis morts respecte als cinc del mateix període del 2019, i en furgonetes, amb vuit defunsions davant les set de l'any passat.

Trànsit recorda la importància de garantir el manteniment dels vehicles i també demana als professionals del transport que, sobretot en trajectes de llarg recorregut, s'aturin almenys cada dues hores.

ACCIDENTS AMB UN VEHICLE

En paral·lel, també es manté la tendència a l'alça dels accidents mortals amb un únic vehicle implicat, perquè aquest any, 27 dels 63 accidents mortals s'han produït amb un sol vehicle, fet que suposa el 43% del total de sinistres, mentre que l'any passat durant el mateix període aquests accidents representaven el 35% de la sinistralitat mortal.

No obstant això, hi ha hagut una reducció d'aquests accidents en comparació amb l'any passat: 27 en comparació amb els 40 de l'any passat.

Per demarcacions, les disminucions de sinistralitat més destacades es registren a Barcelona i Tarragona, amb una caiguda del 46,2% i 43,8% respectivament, mentre que a Lleida el descens és del 36,8% i a Girona del 31,6%.

Contador

el més llegit

 1. 1

  L'Ajuntament de Vic ven l'edifici del Seminari Vell per 1,3 MEUR a l'empresa Bayés Salut

 2. 2

  Milloraran l'accés nord al barri de Can Puig de Banyoles amb una nova rotonda

 3. 3

  Nysltar de Blanes crea unes mascaretes antivirals que duren tres mesos i ja n'ha venudes 2 milions als Estats Units

 4. 4

  Les restriccions a Reus per la covid-19 s'allarguen set dies més però amb més aforament en actes religiosos i culturals

 5. 5

  Confinen un grup de segon de batxillerat del Vedruna de Girona per un positiu en coronavirus