Recuperen 80 rellotges de luxe i joies robades d'una trama criminal

Publicat 12/12/2019 17:18:51CET
Cotxe de la Policia Nacional.
POLICÍA NACIONAL/ARCHIVO

BARCELONA, 12 des. (EUROPA PRESS) -

La Policia Nacional ha desmantellat un entramat criminal que facilitava la sortida a l'estranger d'articles robats a domicilis per grups itinerants i han recuperat 80 rellotges de luxe, 25 dispositius electrònics i joies robades.

Segons s'ha informat en un comunicat, els agents han detingut nou persones d'origen georgià i armeni i han escorcollat cinc domicilis i una empresa de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Manresa i Còrdova.

La investigació ha permès esclarir deu delictes contra el patrimoni i intervenir 2.500 quilos de paqueteria amb productes robats, que estaven embalats amb gran quantitat de cintes i embolcalls i ocults entre peces de roba per dificultar-ne la detecció.

El grup presumptament feia servir una empresa d'enviaments i paqueteria situada principalment a Barcelona per enviar els productes robats al seu país d'origen amb la finalitat de distreure la seva possible traçabilitat i revendre'ls.

Els detinguts assessoraven membres de la comunitat georgiana en la manera d'aconseguir que el contingut dels paquets que volien enviar a Geòrgia no fos detectat per les autoritats duaneres.

Segons la Policia, les perquisicions han evidenciat l'existència d'estretes relacions entre part dels investigats i coneguts "capos" de la màfia georgiana.